וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דניש שמרים ואגוזים

השף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל מצייד אתכם בגירסה המתוקה לפסח של מאפה שמרים כשר, עם ריחות מעוררי תיאבון ובעיקר חשק לכוס קפה.

מתכון מאת: עופר גל, מערכת וואלה!

מאפים  כשרים לפסח של בוטיק סנטרל. הדס ניצן,
מאפים כשרים לפסח של בוטיק סנטרל/הדס ניצן

מצרכים למתכון

  • ל- 20 מאפים אישיים
  • לבצק שמרים כשר לפסח:
  • 375 גרם קמח תפוחי אדמה (1/2 2 כוסות + 1/2 2 כפות)
  • 100 גרם קמח אורז (חצי כוס +3 כפות)
  • 100 גרם קורנפלור (חצי כוס+ 3 כפות)
  • 100 גרם קמח מצה (3/4 כוס +כף)
  • 50 גרם קמח סויה (1/4 כוס)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 150 גרם גלוקוזה (סירופ במרקם דבש סמיך, להשיג בחנויות מתמחות)
  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 5 חלמונים
  • 75 גרם שמרים כשרים לפסח (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 100 מ"ל מים
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם קסנטן גאם (להשיג בחנויות המתמחות)
  • מעט תמצית וניל משובחת
  • למילוי אגוזים:
  • 300 גרם אגוזי לוז
  • 300 גרם אגוזי מלך
  • 150 גרם ממרח אגוזים
  • 150 גרם סירופ מייפל
  • 100 גרם סוכר חום
  • לסירופ סוכר:
  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • כלים ואביזרים:
  • מיקסר עם וו לישה, 2 תבניות אינגליש קייק, מטרפת יד, נייר אפייה.

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים במים. מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמח האורז, הקורנפלור, קמח המצה, קמח הסויה והקסנטן גאם.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את החמאה, הסוכר והגלוקוזה למשחה חלקה.
  • 3. מוסיפים את השמרים, את הביצים אחת–אחת ואת החלמונים. מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל. מוסיפים בהדרגה את תערובת סוגי הקמח ולשים לקבלת בצק אחיד, מעט דביק. מקררים את הבצק לפחות שעתיים עד לשימוש.
  • 4. אופן הכנת הדניש: מסדרים את האגוזים בתבנית (ללא כל שמן) וקולים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 30 דקות. קוצצים את האגוזים לשברים קטנים.
  • 5. מרדדים את הבצק למלבן במידות 60/40 ס"מ. מערבבים את המייפל עם ממרח האגוזים. מורחים על הבצק שכבה אחידה של ממרח האגוזים. מפזרים את האגוזים והסוכר החום על הממרח. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך תוך כדי מתיחתו.
  • 6. אופן הכנת מאפים אישיים: פורסים מגליל הבצק 20 פרוסות.
  • מניחים את הפרוסות ברווחים גדולים, לא יותר מעשר יחידות בתבנית.
  • 7. אופן האפייה וההגשה:מתפיחים את הבצק שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו. אופים כ- 20 דקות בחום של 150 מעלות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר בוהק. מצננים כרבע שעה.
  • 8. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את המים וממיסים בתוכם את הסוכר. מזליפים את הסירופ על העוגות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully