מתכונים חמים

עוגת קראנץ שמרים ושוקולד

השף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל מצייד אתכם בקראנץ' שוקולד כשר לפסח.

מתכון מאת: עופר גל, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מאפים כשרים לפסח של בוטיק סנטרל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 2 עוגות:
  • לבצק שמרים כשר לפסח:
  • גרם קמח אורז (חצי כוס +3 כפות)
  • 100 גרם קורנפלור (חצי כוס+ 3 כפות)
  • 100 גרם קמח מצה (3/4 כוס +כף)
  • 50 גרם קמח סויה (1/4 כוס)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 150 גרם גלוקוזה (סירופ במרקם דבש סמיך, להשיג בחנויות מתמחות)
  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 5 חלמונים
  • 75 גרם שמרים כשרים לפסח (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 100 מ"ל מים
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם קסנטן גאם (להשיג בחנויות המתמחות)
  • מעט תמצית וניל משובחת
  • למילוי שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם ממרח שוקולד כשר לפסח
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם פצפוצי שוקולד
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • לסירופ סוכר:
  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • כלים ואביזרים:
  • מיקסר עם וו לישה, 2 תבניות אינגליש קייק, נייר אפייה.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים במים. מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמח האורז, הקורנפלור, קמח המצה, קמח הסויה והקסנטן גאם.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את החמאה, הסוכר והגלוקוזה למשחה חלקה.
  • 3. מוסיפים את השמרים, את הביצים אחת–אחת ואת החלמונים. מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל. מוסיפים בהדרגה את תערובת סוגי הקמח ולשים לקבלת בצק אחיד, מעט דביק. מקררים את הבצק לפחות שעתיים עד לשימוש.
  • 4. אופן הכנת הקראנצ: קוצצים את השוקולד. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים את השוקולד עם מטרפת יד עד שהשוקולד נמס ונבלע בשמנת.מוסיפים את ממרחי השוקולד, אבקת הסוכר והקורנפלור.
  • 5. מרדדים את הבצק למלבן במידות 40/60 ס"מ.מורחים שכבה אחידה של ממרח השוקולד על הבצק. מפזרים את פצפוצי השוקולד על הממרח. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך תוך כדי מתיחתו.
  • 6. אופן הכנת עוגה בתבנית אינגליש קייק: חותכים את גליל הבצק לשני חלקים באורך העוגות. חותכים כל חלק בצק לאורך כך שמתקבלים שני פסים הבנויים שכבות בצק ומילוי. קולעים את חצאי הבצק לצמה ומניחים בתבנית. באותו אופן מכינים את העוגה השנייה.
  • 7. אופן האפייה וההגשה: מתפיחים את הבצק שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו. אופים את הבצק בתבניות האינגליש קייק בחום של 150 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר בוהק. מצננים כרבע שעה.
  • 8. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את המים וממיסים בתוכם את הסוכר. מזליפים את הסירופ על העוגות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully