מאפינס תפוזים ופקאן

מיקי שמו מגיש לכם מתכון נפלא לארוחת בוקר מושלמת של מאפינס עסיסיים, כאלה שיתאימו לא רק לימי החג אלא ישמחו את הסועדים במהלך כל השנה.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
מאפינס שיש שוקו- תפוז. נמרוד סונדרס
מאפינס שיש שוקו- תפוז

מצרכים

  • ל-12 יחידות בקוטר 1/2 4 ס"מ:
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • גרידה מתפוז אחד
  • 60 מ"ל ( 1/4 כוס) מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כוס קמח ללא גלוטן
  • 1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
  • 1/4 כוס פקאן קלוי קצוץ גס
  • ספריי שמן
  • לציפוי לפני האפייה:
  • מעט חצאי פקאן קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בספריי שמן תבנית שקעים למאפינס.
  • 2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים שמן, גרידה ומיץ מהתפוז ומערבבים בעזרת בוחש גיטרה עד קבלת תערובת חלקה.
  • 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ללא גלוטן, הסוכר ואבקת האפייה. משלבים את תערובת הביצים לתערובת הקמח בעזרת "לקקן" ובסוף מוסיפים את 50 גר' הפקאנים.
  • 4. מזלפים לתבניות השקעים עד 2/3 גובה (מומלץ לרסס מעט בשמן קנולה). מפזרים מעט פקאנים שבורים ומכניסים לאפייה.
  • 5. אופים 15-20 דקות עד שהקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
  • 6. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully