מאפינס תפוזים ופקאן
מיקי שמו מגיש לכם מתכון נפלא לארוחת בוקר מושלמת של מאפינס עסיסיים, כאלה שיתאימו לא רק לימי החג אלא ישמחו את הסועדים במהלך כל השנה.
מצרכים
- ל-12 יחידות בקוטר 1/2 4 ס"מ:
- 2 ביצים
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- גרידה מתפוז אחד
- 60 מ"ל ( 1/4 כוס) מיץ תפוזים סחוט
- 1 כוס קמח ללא גלוטן
- 1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
- 1/4 כוס פקאן קלוי קצוץ גס
- ספריי שמן
- לציפוי לפני האפייה:
- מעט חצאי פקאן קלויים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בספריי שמן תבנית שקעים למאפינס.
- 2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים שמן, גרידה ומיץ מהתפוז ומערבבים בעזרת בוחש גיטרה עד קבלת תערובת חלקה.
- 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ללא גלוטן, הסוכר ואבקת האפייה. משלבים את תערובת הביצים לתערובת הקמח בעזרת "לקקן" ובסוף מוסיפים את 50 גר' הפקאנים.
- 4. מזלפים לתבניות השקעים עד 2/3 גובה (מומלץ לרסס מעט בשמן קנולה). מפזרים מעט פקאנים שבורים ומכניסים לאפייה.
- 5. אופים 15-20 דקות עד שהקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
- 6. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.