עוגת מפצח האגוזים
עוגה טעימה ועשירה המשלבת כמה מרקמים: תחתית ביסקוויט אווירירית, קראנץ שוקולד עם קרם נוגט, מוס שוקולד וקישוט קצפת. קינוח מנצח לארוחת החג.
מגזין שולחן ערוך פסח (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתבנית ריבועית חד-פעמית בגודל 20 ס"מ או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- לביסקוויט המוקצף:
- 3 חלבונים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 65 גרם (1/2 כוס) אבקת אגוזי לוז
- 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת שקדים
- 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
- לקראנץ':
- 50 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
- 100 גרם מחית נוגט
- 1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים וקלויים קלות
- למוס שוקולד:
- 6 גרם (2 כפיות שטוחות) אבקת ג'לטין
- 2 כפות מים
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
- לקישוט:
- 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 1. . מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומנת בספריי שמן.
- 2 מכינים את הביסקוויט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.
- 3. בקערה, מערבבים אבקת אגוזי לוז עם אבקת סוכר ואבקת שקדים. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת האגוזים ולבסוף מוסיפים את השמן.
- 4. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים.
- 5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
- 6. מכינים את הקראנץ': ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים מחית נוגט ואגוזים ומערבבים היטב. מורחים את שכבת הקראנץ' על שכבת הביסקוויט ומחליקים.
- 7. מכינים את המוס: מפזרים אבקת ג'לטין על המים בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.
- 8. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה אחד, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ייד את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
- 9. מקציפים את מיכל שמנת המתוקה השני לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. יוצקים על שכבת הקראנץ' ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- 10. מקשטים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקציפה אחידה. בעזרת כפית טבולה במים חמים מניחים על גבי העוגה תלוליות קצפת. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה