וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מפצח האגוזים

עוגה טעימה ועשירה המשלבת כמה מרקמים: תחתית ביסקוויט אווירירית, קראנץ שוקולד עם קרם נוגט, מוס שוקולד וקישוט קצפת. קינוח מנצח לארוחת החג.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

מגזין שולחן ערוך פסח. נמרוד סונדרס
מגזין שולחן ערוך פסח

מצרכים למתכון

  • לתבנית ריבועית חד-פעמית בגודל 20 ס"מ או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
  • לביסקוויט המוקצף:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 65 גרם (1/2 כוס) אבקת אגוזי לוז
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת שקדים
  • 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
  • לקראנץ':
  • 50 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 100 גרם מחית נוגט
  • 1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים וקלויים קלות
  • למוס שוקולד:
  • 6 גרם (2 כפיות שטוחות) אבקת ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • לקישוט:
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. . מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומנת בספריי שמן.
  • 2 מכינים את הביסקוויט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.
  • 3. בקערה, מערבבים אבקת אגוזי לוז עם אבקת סוכר ואבקת שקדים. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת האגוזים ולבסוף מוסיפים את השמן.
  • 4. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים.
  • 5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
  • 6. מכינים את הקראנץ': ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים מחית נוגט ואגוזים ומערבבים היטב. מורחים את שכבת הקראנץ' על שכבת הביסקוויט ומחליקים.
  • 7. מכינים את המוס: מפזרים אבקת ג'לטין על המים בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.
  • 8. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה אחד, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ייד את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
  • 9. מקציפים את מיכל שמנת המתוקה השני לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. יוצקים על שכבת הקראנץ' ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 10. מקשטים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקציפה אחידה. בעזרת כפית טבולה במים חמים מניחים על גבי העוגה תלוליות קצפת. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully