- 1. . מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומנת בספריי שמן.
-
- 2 מכינים את הביסקוויט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.
-
- 3. בקערה, מערבבים אבקת אגוזי לוז עם אבקת סוכר ואבקת שקדים. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת האגוזים ולבסוף מוסיפים את השמן.
-
- 4. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים.
-
- 5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
-
- 6. מכינים את הקראנץ': ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים מחית נוגט ואגוזים ומערבבים היטב. מורחים את שכבת הקראנץ' על שכבת הביסקוויט ומחליקים.
-
- 7. מכינים את המוס: מפזרים אבקת ג'לטין על המים בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.
-
- 8. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה אחד, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ייד את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
-
- 9. מקציפים את מיכל שמנת המתוקה השני לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. יוצקים על שכבת הקראנץ' ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
- 10. מקשטים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקציפה אחידה. בעזרת כפית טבולה במים חמים מניחים על גבי העוגה תלוליות קצפת. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים