עוגיות תחרה קוקוס תפוז
מתכון פשוט וקל, כשגדולתן של העוגיות הללו היא במרקם דמוי התחרה. חשוב רק להכין את התערובת יום לפני האפייה ולאחסן במקרר.
מצרכים
- ל- 60 עוגיות:
- 130 גרם ( 1/2 1 כוסות) קוקוס טחון
- 120 גרם ( 1 כוס) אבקת סוכר
- 2 ביצים מידה L
- 30 מ"ל ( 3 כפות) שמן קנולה
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- ספריי שמן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- 2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים ואבקת סוכר כ- 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קוקוס וגרידת תפוז ולבסוף את השמן ומערבלים.
- 3. מניחים תלוליות בקוטר 3 ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט עם ספריי שמן (חשוב לשמור על מרווחים של 2 ס"מ). משטחים את התלוליות בעזרת פלטה או גב של כף, כך שיצאו עיגולים בעובי 1/2 ס"מ.
- 4. אופים כ-8-10 דקות עד להזהבה ומצננים.
- 5. אפשר גם לטבול מחצית מכל עוגייה בשוקולד מריר מומס ולהניח על תבנית עד להתייצבות. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.
- גיוון: ניתן להכין מכל 2 עוגיות "עוגיית סנדביץ'", כשבמרכזה גנאש שוקולד או קונפיטורה איכותית (לדוגמא: פטל).