עוגת שוקולד חמה וכשרה לפסח
סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות.
מגזין שולחן ערוך פסח (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לעוגה בקוטר 18:
- 100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
- 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קנולה
- 4 כפות ( 40 גר') יין אדום
- 3 כפות ( 30 גר') קקאו
- 1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 3 חלבונים
- 3 חלמונים
- 50 גר' סוכר
- לסירופ ( לא חובה):
- 1/2 כוס ( 100 גר') מים
- 3 כפות ( 30 גר') סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כף ליקר קפה
- לציפוי:
- 200 גר' שוקולד מריר
- 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
- 50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים
- 1. מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.
- 2. מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.
- 3. מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.
- 4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.
- 5. מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.
- 6. אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.
- 7. מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.
- 8. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.
- 9. מוזגים על העוגה ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה