מתכונים חמים

עוגת שוקולד חמה וכשרה לפסח

סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מגזין שולחן ערוך פסח (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה בקוטר 18:
  • 100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
  • 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קנולה
  • 4 כפות ( 40 גר') יין אדום
  • 3 כפות ( 30 גר') קקאו
  • 1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 3 חלמונים
  • 50 גר' סוכר
  • לסירופ ( לא חובה):
  • 1/2 כוס ( 100 גר') מים
  • 3 כפות ( 30 גר') סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כף ליקר קפה
  • לציפוי:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
  • 50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.
  • 2. מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 3. מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.
  • 4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.
  • 5. מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.
  • 6. אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.
  • 7. מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.
  • 8. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.
  • 9. מוזגים על העוגה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully