פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולד חמה וכשרה לפסח

      סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות.

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      מגזין שולחן ערוך פסח (נמרוד סונדרס)
      מגזין שולחן ערוך פסח (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לעוגה בקוטר 18:
      • 100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
      • 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קנולה
      • 4 כפות ( 40 גר') יין אדום
      • 3 כפות ( 30 גר') קקאו
      • 1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
      • 1/2 שקית אבקת אפייה
      • 3 חלבונים
      • 3 חלמונים
      • 50 גר' סוכר
      • לסירופ ( לא חובה):
      • 1/2 כוס ( 100 גר') מים
      • 3 כפות ( 30 גר') סוכר
      • 1 כפית נס קפה
      • 1 כף ליקר קפה
      • לציפוי:
      • 200 גר' שוקולד מריר
      • 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
      • 50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.
      • 2. מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.
      • 3. מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.
      • 4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.
      • 5. מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.
      • 6. אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.
      • 7. מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.
      • 8. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.
      • 9. מוזגים על העוגה ומגישים.

      עוד מתכוני שוקולד

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -