ריבת דלעת מתובלת
מתכון לריבת דלעת ביתית, מתוקה ולא שגרתית מתובלת בטימין וצ'ילי חריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1ק״גדלעת נקייה ללא הקליפה
- 600גרםסוכר
- 2כוכבי אניס
- 1מקל קינמון
- 1פלפל שאטה (לא חובה, אבל מוסיף)
- 4ענפי טימין
- 1לימון סחוט למיץ
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ריבת דלעת מתובלת?
- 1חותכים את הדלעת לקוביות גדולות (הדלעת תתפרק בבישול).
- 2מכניסים את קוביות הדלעת לסיר עם הסוכר, מיץ הלימון וכל התבלינים.
- 3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, לאש הכי נמוכה ומבשלים כשעה וחצי- שעתיים.
ריבת דלעת/אפיק גבאי - 4כדי לבדוק אם הריבה מוכנה- שמים כף ריבה על צלחת ומכניסים למקפיא למספר דקות, מוציאים ומסמנים פס בריבה עם האצבע, אם הפס נשאר יציב- הריבה מוכנה, אם לא, ממשיכים לבשל.
- 5. מעבירים את ריבת הדלעת לצנצנות מעוקרות.