ריבת דלעת וטימין
מתכון לריבה לא שגרתית ומתוקה
ריבה (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- 1 ק"ג דלעת נקיה
- 600 סוכר
- 2 כוכבי אניס
- 1 פלפל שאטה
- 4 ענפי טימין
- מיץ מלימון אחד
- 1. את הדלעת חותכים לקוביות גדולות (הדלעת תתפרק בבישול).
- 2. לתוך סיר מכניסים דלעת, סוכר, כוכבי אניס, פלפל שאטה, טימין ומיץ לימון.
- 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי- שעתיים.
- 4. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה- שמים כף על צלחת, מכניסים למקפיא למספר דקות, מוציאים ומסמנים פס בריבה עם האצבע, אם הפס נשאר יציב- הריבה .מוכנה, אם לא, ממשיכים לבשל.
- 5. מעבירים לצנצנות מעוקרות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה