ריבת תפוזים
רגע לפני שהקיץ יפרוס את חסותו כליל, מבשלים במלכה כהן את תפוזי החורף הכתומים עם ענפי מרווה וסוכר ומכניסים לצנצנות
מאפייה מלכה כהן (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ק"ג תפוזים קלוף חתוך לקוביות ללא חרצנים
- 750 גר' סוכר
- 1-2 גבעולי מרווה עם העלים
- 1. מקלפים את התפוזים , חותכים לקוביות ומוציאים את כל החרצנים.
- 2. מכניסים לסיר את קוביות התפוזים עם הסוכר והמרווה.
- 3. מבשלים על בינונית עד רתיחה ואז מעבירים לאש קטנה.
- 4. ממשיכים לבשל כשעה נוספת עד שהמסה מסמיכה.
- 5. במקביל מעקרים צנצנות: מכניסים את צנצנות הזכוכית לסיר ושופכים מעליהן מים חמים. 'מבשלים' אותן על אש בינונית תוך רתיחה 5-7 דקות. לקראת הסוף מוסיפים גם את המכסים. שופכים בזהירות לתוך מסננת גדול ומייבשים אותן הפוכות מעל רשת נקיה.
- 6. כשהריבה מוכנה ועדיין חמה מוזגים לצנצנות המעוקרות, סוגרים והופכים את הצנצנת שתעמוד על המכסה.
- 7. ממתינים עד צינון מלא.
- אחסון: מרגע שנפתחה הצנצנת, שומרים במקרר
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה