פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ריבת תפוזים

      רגע לפני שהקיץ יפרוס את חסותו כליל, מבשלים במלכה כהן את תפוזי החורף הכתומים עם ענפי מרווה וסוכר ומכניסים לצנצנות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפייה מלכה כהן (יח
      מאפייה מלכה כהן (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ק"ג תפוזים קלוף חתוך לקוביות ללא חרצנים
      • 750 גר' סוכר
      • 1-2 גבעולי מרווה עם העלים

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את התפוזים , חותכים לקוביות ומוציאים את כל החרצנים.
      • 2. מכניסים לסיר את קוביות התפוזים עם הסוכר והמרווה.
      • 3. מבשלים על בינונית עד רתיחה ואז מעבירים לאש קטנה.
      • 4. ממשיכים לבשל כשעה נוספת עד שהמסה מסמיכה.
      • 5. במקביל מעקרים צנצנות: מכניסים את צנצנות הזכוכית לסיר ושופכים מעליהן מים חמים. 'מבשלים' אותן על אש בינונית תוך רתיחה 5-7 דקות. לקראת הסוף מוסיפים גם את המכסים. שופכים בזהירות לתוך מסננת גדול ומייבשים אותן הפוכות מעל רשת נקיה.
      • 6. כשהריבה מוכנה ועדיין חמה מוזגים לצנצנות המעוקרות, סוגרים והופכים את הצנצנת שתעמוד על המכסה.
      • 7. ממתינים עד צינון מלא.
      • אחסון: מרגע שנפתחה הצנצנת, שומרים במקרר

      עוד מתכוני ריבות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -