ריבת תפוזים

רגע לפני שהקיץ יפרוס את חסותו כליל, מבשלים במלכה כהן את תפוזי החורף הכתומים עם ענפי מרווה וסוכר ומכניסים לצנצנות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מאפייה מלכה כהן. אפיק גבאי,
מאפייה מלכה כהן(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • ק"ג תפוזים קלוף חתוך לקוביות ללא חרצנים
  • 750 גר' סוכר
  • 1-2 גבעולי מרווה עם העלים

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את התפוזים , חותכים לקוביות ומוציאים את כל החרצנים.
  • 2. מכניסים לסיר את קוביות התפוזים עם הסוכר והמרווה.
  • 3. מבשלים על בינונית עד רתיחה ואז מעבירים לאש קטנה.
  • 4. ממשיכים לבשל כשעה נוספת עד שהמסה מסמיכה.
  • 5. במקביל מעקרים צנצנות: מכניסים את צנצנות הזכוכית לסיר ושופכים מעליהן מים חמים. 'מבשלים' אותן על אש בינונית תוך רתיחה 5-7 דקות. לקראת הסוף מוסיפים גם את המכסים. שופכים בזהירות לתוך מסננת גדול ומייבשים אותן הפוכות מעל רשת נקיה.
  • 6. כשהריבה מוכנה ועדיין חמה מוזגים לצנצנות המעוקרות, סוגרים והופכים את הצנצנת שתעמוד על המכסה.
  • 7. ממתינים עד צינון מלא.
  • אחסון: מרגע שנפתחה הצנצנת, שומרים במקרר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully