פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לחמניות ביתיות

      לחמניות ביתיות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות ביתיות של אורלי פלאי (יח
      לחמניות ביתיות של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-12-15 לחמניות
      • 280 גרם (2 כוסות) קמח רב תכליתי
      • 280 גרם (2 כוסות) קמח רב דגנים
      • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 2 כפות סוכר
      • 2 כפיות מלח
      • 4 כפות שמן
      • להברשה:
      • ביצה טרופה עם קורט מלח וכפית סוכר
      • זרעי שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה. לשים במשך 7 דקות לפחות או עד לקבלת בצק רך וחלק מאד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח ואם יבש מעט מים.
      • 2. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
      • 3. טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-15 חלקים שווים, 12 אם אתם מעדיפים אותן גדולות יותר.
      • 4. תחילה מכדררים כל חלק, לאחר מכן יוצרים גליל ארוך ועושים בו קשר (ראו תמונה).
      • 5. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 6. מברישים בתערובת של ביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 20 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -