מתכונים חמים

לחמניות ביתיות

לחמניות ביתיות

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

לחמניות ביתיות של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12-15 לחמניות
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח רב תכליתי
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח רב דגנים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 4 כפות שמן
  • להברשה:
  • ביצה טרופה עם קורט מלח וכפית סוכר
  • זרעי שומשום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה. לשים במשך 7 דקות לפחות או עד לקבלת בצק רך וחלק מאד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח ואם יבש מעט מים.
  • 2. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  • 3. טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-15 חלקים שווים, 12 אם אתם מעדיפים אותן גדולות יותר.
  • 4. תחילה מכדררים כל חלק, לאחר מכן יוצרים גליל ארוך ועושים בו קשר (ראו תמונה).
  • 5. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 6. מברישים בתערובת של ביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 20 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully