וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות ממולאות גבינת צ'דר

אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה לחמניות שמנמנות ורכות שמחביאות בתוכן הפתעה קטנה ומושחתת שתפתח לנו את הבוקר עם חיוך רחב על הפנים

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

לחמניות שמנת ממולאות גבינת צ'דר. נמרוד סונדרס,
לחמניות שמנת ממולאות גבינת צ'דר/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-18 לחמניות
  • 600 גרם קמח לחם
  • חצי כוס מים חמימים
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כפית מלח
  • 150 גרם גבינת צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים
  • להברשה ועיטור:
  • ביצה וחלב
  • עלי מרווה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את המים החמימים עם שמרים וסוכר. מניחים 10 דקות לתחילת תסיסה.
  • 2. מערבלים במיקסר קמח עם תערובת השמרים, שמנת ומלח ולשים 8 דקות לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
  • 3. מכסים ומתפיחים שעה וחצי (בקיץ זה יכול לקרות מהר יותר).
  • 4. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים. זה חשוב לשלב האפייה (כדי שיאפו באופן שווה, אם יש משקל עדיף לשקול כ-55 גרם לכל כדור). משטחים מעט כל כדור, מניחים קוביית צ'דר או גבינה אחרת, מכדררים ומעצבים ללחמניה עגולה.
  • 5. מכסים ומתפיחים עוד כשעה (בקיץ זה יכול לקרות מהר יותר).בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 6. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם חלב. מניחים עלי מרווה אם רוצים. אופים 20-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully