- 1. מערבבים את המים החמימים עם שמרים וסוכר. מניחים 10 דקות לתחילת תסיסה.
-
- 2. מערבלים במיקסר קמח עם תערובת השמרים, שמנת ומלח ולשים 8 דקות לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
-
- 3. מכסים ומתפיחים שעה וחצי (בקיץ זה יכול לקרות מהר יותר).
-
- 4. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים. זה חשוב לשלב האפייה (כדי שיאפו באופן שווה, אם יש משקל עדיף לשקול כ-55 גרם לכל כדור). משטחים מעט כל כדור, מניחים קוביית צ'דר או גבינה אחרת, מכדררים ומעצבים ללחמניה עגולה.
-
- 5. מכסים ומתפיחים עוד כשעה (בקיץ זה יכול לקרות מהר יותר).בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 6. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם חלב. מניחים עלי מרווה אם רוצים. אופים 20-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.