סלט דלעת ערמונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מרכיבים למנה אחת:
- 1 דלעת ערמונים
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 1 תפוז מפולט
- 1/2 אשכולית אדומה מפולטת
- 5-6 עלי רוקט
- 5-6 אגוזי לוז שבורים
- מעט שמן זית
- 1/4 פלפל אדום חריף פרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- אופן הכנה:
- 1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
- 2. קולפים ופורסים את דלעת הערמונים לשמיניות, מסדרים על תבנית, מוסיפים מלח ופלפל ומזלפים שמן זית מעל.
- 3. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור החם לחצי שעה.
- 4. לאחר מחצית השעה, מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים ל10 דקות נוספות על מנת שהדלעת תזהיב.
- 5. מוציאים את הדלעת מהתנור ומחכים שתתקרר מעט.
- 6. מסדרים את שמיניות הדלעת על צלחת ההגשה, מפזרים מעל את הגבינה. מסדרים את הפילטים של ההדרים, עלי הרוקט, טבעות הפלפל האדום הפרוס, אגוזי הלוז, מתבלים ומגישים.