- אופן ההכנה:
- 1. להכנת הניוקי: מניחים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת במלח גס ואופים בתנור כשעה בחום 220 מעלות. מקלפים ומניחים בצד.
-
- 2. גם את הדלועים אופים בתנור כשעה, מוציאים ומרוקנים את תוכן הדלועים בעזרת כף.
-
- 3. מועכים את תפוחי האדמה והדלועים בעזרת טוחן פירה בעודם חמים, מוסיפים קמח, ביצים ופרמזן.
-
- 4. לשים עד לקבלת בצק, חלק וקטיפתי, מהבצק יוצרים נקניקים ארוכים ובעזרת סכין חותכים כל נקניק לניוקי קטנים.
-
- 5. במקביל מרתיחים מים בסיר עמוק, וכשהם רותחים מוסיפים את הניוקי לבישול. הם מוכנים כשהם צפים. מסננים.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים שום ופטריות, משלבים ביין לבן, מוסיפים את ציר הירקות והחמאה.
-
- 7. מוסיפים את הניוקי, ממשיכים בבישול עד להסמכה של הרוטב, מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בפרמזן ומגישים.