- 1. שוטפים את האורז היטב.
-
- 2. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, צנוברים, בצל מטוגן ועלי נענע טריים.
-
- 3. שטפים את עלי הגפן, מפרידים אותם בעדינות ומניחים בערימה כשהם פרוסים זה על גבי זה.
-
- 4. מניחים את העלה כשהצד המבריק כלפי מטה והעורק כלפי מעלה.
-
- 5. יוצרים בעזרת האצבעות מעין כדור קטן ומאורך ומניחים על העלה בחלק שקרוב אלינו.
-
- 6. מגלגלים גלגול אחד, מהדקים ומקפלים את העלה משני הצדדים כמו מעטפה. מגלגלים עד הסוף.
-
- 7. ממשיכים כך עם כל הכמות.
-
- 8. לאחר שמסיימים לגלגל את כולם מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב. יש להקפיד לא להשחים יותר מדי.
-
- 9. עם גמר הטיגון מניחים את עלי הגפן המטוגנים בסיר כשהם חופפים זה לזה.
-
- 10. מניחים על העלים הממולאים צלחת למשך 5 דקות.
-
- 11. מוציאים את הצלחת ומוסיפים מים חמימים שיכסו את עלי הגפן ב-2 ס"מ בערך.
-
- 12. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהמים נספגים.
-
- 13. מכבים את האש ומשאירים סגור לרבע שעה בקירוב.
-
- 14. מומלץ להגיש עם טחינה ואם יש זיתים ולימונים כבושים, הם ישמחו להצטרף לחגיגה.
-
- 15. הערה: אם רוצים עלי גפן צמחוניים, מוותרים על הבשר ומגישים עם יוגורט כבשים סמיך.