מתכונים חמים

עלי גפן עם בשר בקר

לפעמים נדמה שעלי גפן הם מאכל שקשה להכין אותו, אבל האמת היא שבשנייה שמבינים את הטריק, הכל טס, ובתוך כמה דקות תמצאו לצידכם ערימה ענקית של גלילים ירקרקים.

מתכון מאת: דנה מלמד ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

דנה מלמד מארחת את אסתריקה באיו לעלי גפן

מחשבון המרות

מצרכים

  • צנצנת גדולה של עלי גפן כבושים
  • 400 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף 50 גרם שומן כבש טחון)
  • 3 כוסות אורז
  • כוס עלי נענע טריים (אין צורך לקצוץ)
  • 50 גרם צנוברים
  • 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים קלות
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית חוויאג' למרק
  • כף אבקת מרק עוף
  • שמן לטיגון
  • מים בכמות שתכסה את עלי הגפן

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האורז היטב.
  • 2. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, צנוברים, בצל מטוגן ועלי נענע טריים.
  • 3. שטפים את עלי הגפן, מפרידים אותם בעדינות ומניחים בערימה כשהם פרוסים זה על גבי זה.
  • 4. מניחים את העלה כשהצד המבריק כלפי מטה והעורק כלפי מעלה.
  • 5. יוצרים בעזרת האצבעות מעין כדור קטן ומאורך ומניחים על העלה בחלק שקרוב אלינו.
  • 6. מגלגלים גלגול אחד, מהדקים ומקפלים את העלה משני הצדדים כמו מעטפה. מגלגלים עד הסוף.
  • 7. ממשיכים כך עם כל הכמות.
  • 8. לאחר שמסיימים לגלגל את כולם מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב. יש להקפיד לא להשחים יותר מדי.
  • 9. עם גמר הטיגון מניחים את עלי הגפן המטוגנים בסיר כשהם חופפים זה לזה.
  • 10. מניחים על העלים הממולאים צלחת למשך 5 דקות.
  • 11. מוציאים את הצלחת ומוסיפים מים חמימים שיכסו את עלי הגפן ב-2 ס"מ בערך.
  • 12. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהמים נספגים.
  • 13. מכבים את האש ומשאירים סגור לרבע שעה בקירוב.
  • 14. מומלץ להגיש עם טחינה ואם יש זיתים ולימונים כבושים, הם ישמחו להצטרף לחגיגה.
  • 15. הערה: אם רוצים עלי גפן צמחוניים, מוותרים על הבשר ומגישים עם יוגורט כבשים סמיך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully