- 1. בקערה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל השום. מוסיפים את הלחם והתבלינים, ומערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. יוצרים מתערובת הבשר עיגולים קטנים, ועוטפים בעלי הגפן.
-
- 3. בתבנית של תנור מסדרים את פרוסות העגבניה ומפזרים עליהן את השקדים.
-
- 4. בעדינות, מניחים על העגבניות והשקדים את עלי הגפן הממולאים ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות.
-
- 5. מכינים טחינה: מוסיפים לטחינה הגולמית מים עד שמתקבל מרקם נוזלי יחסית (כמו של יוגורט). מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הלימון והמלח, לפי הטעם. מגישים לצד עלי הגפן או מזליפים מעט מעליהם.