פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי גפן ממולאים, ברוטב טחינה ירוקה

      עם שקדים ירוקים ועגבניות, ברוטב טחינה ירוקה. מתכון של מלון פרימה רויאל בירושלים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי גפן ממולאים, ברוטב טחינה ירוקה (יח
      עלי גפן ממולאים, ברוטב טחינה ירוקה (יח"צ)

      מצרכים

      • 10 עלי גפן טריים, מושרים במים חמים ל-5 דקות (אם אין, ניתן להשתמש בעלי גפן משומרים)
      • 250 גרם בשר כבש (אפשר להחליף בבשר עגל)
      • צרור פטרוזיליה קצוץ
      • 1 בצל, קצוץ דק-דק
      • 2 שיני שום כתושות
      • פרוסת לחם לבן טרי, מושרית במעט מים
      • 2 כפיות חוויאג'
      • 1 עגבניה, פרוסה לטבעות
      • 100 גרם שקדים ירוקים טריים
      • לטחינה ירוקה:
      • כחצי כוס טחינה גולמית
      • רבע צרור פטרוזיליה
      • מיץ מלימון שלם
      • מים קרים לפי הצורך

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל השום. מוסיפים את הלחם והתבלינים, ומערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 2. יוצרים מתערובת הבשר עיגולים קטנים, ועוטפים בעלי הגפן.
      • 3. בתבנית של תנור מסדרים את פרוסות העגבניה ומפזרים עליהן את השקדים.
      • 4. בעדינות, מניחים על העגבניות והשקדים את עלי הגפן הממולאים ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות.
      • 5. מכינים טחינה: מוסיפים לטחינה הגולמית מים עד שמתקבל מרקם נוזלי יחסית (כמו של יוגורט). מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הלימון והמלח, לפי הטעם. מגישים לצד עלי הגפן או מזליפים מעט מעליהם.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -