חציל ממולא בשר עגל וצנוברים
טעם מעושן קלות של בשר טחון כמעט ודורש טעם מריר ומעושן של חציל. השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו"שולחן" התל אביביות מראה לכם איך לעשות את זה נכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל גדול
- 150 גר בשר צוואר עגל טחון
- 1 כף צנובר קלוי
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ
- 1 כוס ציר בקר/ מרק עוף צח
- 3 כרישות קצוצות
אופן ההכנה
- 1. קוטמים את זנבו של חציל גדול. בעזרת כף מרוקנים את בשר החציל. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים בצל, שום, צ'ילי ואת בשר החציל. מקררים היטב.
- 2. מערבבים עם הבשר הטחון מוסיפים את הצנוברים, הכוסברה, מלח ופלפל שחור. אפשרי להוסיף גם 1/2 כפית בהרט אבל לא חובה. ממלאים את החציל המרוקן בתערובת הבשר.
- 3. את החציל הממולא מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.
- 4. בסיר שטוח יוצקים מעט שמן זית ומאדים את הכרישה. על הכרישה מניחים את החציל ומוזגים את מרק העוף או ציר הבקר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה וחצי.