סלק ממולא עם רוטב ג'ינג'ר ורימונים
כל תבשיל עם סלק מיד מקבל צבע אדום-סגול עז, כמעט מכושף. השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו"שולחן" התל אביביות ממלא עשרה סלקים בבשר, צ'ילי וג'ינג'ר, ונותן לטעמים לדבר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 סלקים בינוניים קלופים ומרוקנים
- למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 ביצה
- 1בצל לבן קצוץ
- 3 שום כתוש
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 צ'ילי קצוץ
- 2 ס"מ גינגר קצוץ
- כמויות רוטב:
- 1 כפית גרגירי כמון
- 1 כפית גרגירי כוסברה
- 5 ס"מ ג'ינג'ר
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס שמן תירס
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כוסות מרק עוף
- תוכן של הסלקים המרוקנים
- 1 כוס רכז רימונים
אופן ההכנה
- 1. מקלפים סלקים ומרוקנים עם כף פריזיין.
- 2. מערבבים את כל חומרי המילוי וטועמים.
- 3. ממלאים כל סלק במסת הבשר.
- 4. להכנת הרוטב: בסיר שמים שמן וקולים את הכמון והכוסברה. מוסיפים ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את תוכן של הסלקים. מערבבים היטב. מוסיפים מרק עוף, רכז רימונים וסוכר. מבשלים על אש בינונית ומצמצמים לחצי מהכמות המקורית.
- 5. מסננים את רוטב. בסיר מסדרים את הסלקים ושופכים עליהם את הנוזל. מבשלים את הסלקים עם מכסה למשך שעה וחצי.