- 1. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ. פורסים כל פרוסה לשניים - ככריך, אך לא עד הסוף. מכניסים לקערה עם מים ומלח.
-
- 2. מכניסים לקערה נפרדת את הבשר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, הבצל והשום. מתבלים ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים לתערובת הבשר את החלמונים והסולת ומערבבים.
-
- 4. שוטפים את תפוחי האדמה ממי המלח וממלאים כל צמד פרוסות בתערובת הבשר.
-
- 5. מטגנים את המפרום: במחבת גדולה או בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון עמוק.
-
- 6. מפזרים את הקמח על צלחת או על מגש, ומצפים היטב בקמח את תפוחי האדמה הממולאים.
-
- 7. בצלחת עמוקה טורפים את החלמונים עם רסק העגבניות והמים. טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בבלילת הביצה ומעבירים לשמן החם.
-
- 8. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון אדום-חום. מוציאים לנייר סופג.
-
- 9. מבשלים את המפרום: בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים בו את פרוסות הבצל והרסק עד להזהבה.
-
- 10. מסדרים בסיר את המפרומים המטוגנים כשהם צמודים זה לזה ובגובה של שתי שכבות בלבד. מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה מעט פתוח כ?30-60 דקות, עד שהרוטב מצטמצם, אך לא מתייבש.
-
- 11. טיפ: כשטובלים בשר או חצילים בביצה לפני הטיגון, כדאי להשתמש רק בחלבון של הביצה. אם רוצים לתת למאכל שמטגנים גוון אדום, אפשר להוסיף לבלילה מעט רסק עגבניות.