וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר

מנה מרוקאית אסלית מעולה, עשירה בטעמים והכי חשוב - קלה להכנה

מתכון מאת: אוסי לנקרי, מערכת וואלה!

60 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,8 יחידות
אוכל מרוקאי. נמרוד סונדרס
מעדן תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

מצרכים למתכון

  • לתערובת הבשר

    • 8יחידותארטישוק לבבות בלבד (קפוא או טרי, מושרה בלימון למניעת השחרה)
    • 500גרםבשר טחון בקר
    • 2בצלים
    • ¼צרורפטרוזיליה קצוצה
    • 2כפותפירורי לחם
    • 3ביצים
    • ½כפיתמלח
    • ½כפיתכורכום
    • כפיתכמון
    • כפיתפפריקה מתוקה
    • שמן (בנדיבות לטיגון)
  • לרוטב

    • 2כפותשמן (לטיגון)
    • עגבניה חתוכה לקוביות
    • כפיתמלח
    • כפיתכורכום
    • לימון (גרידה בלבד)
    • כוסמים

אופן ההכנה

איך מכינים גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר?

  • 1
    מכינים את התערובת הבשר: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל (אחד בלבד קצוץ דק), הפטרוזיליה, פרורי הלחם, והביצה (אחת בלבד).
  • 2
    מוסיפים לתערובת את המלח, הכורכום, הכמון, והפפריקה ומערבבים יחד עד להומוגניות.
  • 3
    ממלאים את לבבות הארטישוקים: יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל מעט קטן יותר משקע הארטישוק ומניחים בתוכו.
    ארטישוק ממולא/נמרוד סונדרס
  • 4
    מחממים את השמן במחבת.
  • 5
    טורפים בקערה את הביצים (ה-2 שנותרו).
  • 6
    טובלים ומצפים כל ארטישוק בתערובת הביצה.
  • 7
    מטגנים בשמן עד להזהבה קלה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  • 8
    מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים מעט את קוביות העגבניה.
  • 9
    מוסיפים את המלח, הכורכום וגרידת הלימון עד לריכוך קל.
  • 10
    מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • 11
    מסדרים את הארטישוקים המטוגנים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully