מתכונים חמים

גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר

מנה מרוקאית אסלית מעולה, עשירה בטעמים והכי חשוב - קלה להכנה

מתכון מאת: אוסי לנקרי, מערכת וואלה!
  • 60 דקות עבודה

  • 120 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

  • 8 יחידות

מעדן תחתיות ארטישוק ממולאות בשר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתערובת הבשר

    • 8 יחידותארטישוק לבבות בלבד (קפוא או טרי, מושרה בלימון למניעת השחרה)
    • 500 גרםבשר טחון בקר
    • 2 בצלים
    • ¼ צרורפטרוזיליה קצוצה
    • 2 כפותפירורי לחם
    • 3 ביצים
    • ½ כפיתמלח
    • ½ כפיתכורכום
    • כפיתכמון
    • כפיתפפריקה מתוקה
    • שמן (בנדיבות לטיגון)
  • לרוטב

    • 2 כפותשמן (לטיגון)
    • עגבניה חתוכה לקוביות
    • כפיתמלח
    • כפיתכורכום
    • לימון (גרידה בלבד)
    • כוסמים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר?

  • 1מכינים את התערובת הבשר: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל (אחד בלבד קצוץ דק), הפטרוזיליה, פרורי הלחם, והביצה (אחת בלבד).
  • 2מוסיפים לתערובת את המלח, הכורכום, הכמון, והפפריקה ומערבבים יחד עד להומוגניות.
  • 3ממלאים את לבבות הארטישוקים: יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל מעט קטן יותר משקע הארטישוק ומניחים בתוכו.

    ארטישוק ממולא (צילום: נמרוד סונדרס)

  • 4מחממים את השמן במחבת.
  • 5טורפים בקערה את הביצים (ה-2 שנותרו).
  • 6טובלים ומצפים כל ארטישוק בתערובת הביצה.
  • 7מטגנים בשמן עד להזהבה קלה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  • 8מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים מעט את קוביות העגבניה.
  • 9מוסיפים את המלח, הכורכום וגרידת הלימון עד לריכוך קל.
  • 10מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • 11מסדרים את הארטישוקים המטוגנים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully