פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר

      מנה מרוקאית אסלית מעולה, עשירה בטעמים והכי חשוב - קלה להכנה

      16 מדרגים / 3.07 כוכבים

      מעדן תחתיות ארטישוק ממולאות בשר (צילום: נמרוד סונדרס)
      מעדן תחתיות ארטישוק ממולאות בשר (צילום: נמרוד סונדרס)

      מצרכים

        • לתערובת הבשר

        • 8 יחידותארטישוק לבבות בלבד (קפוא או טרי, מושרה בלימון למניעת השחרה)
        • 500 גרםבשר טחון בקר
        • 2 בצלים
        • ¼ צרורפטרוזיליה קצוצה
        • 2 כפותפירורי לחם
        • 3 ביצים
        • ½ כפיתמלח
        • ½ כפיתכורכום
        • כפיתכמון
        • כפיתפפריקה מתוקה
        • שמן (בנדיבות לטיגון)
        • לרוטב

        • 2 כפותשמן (לטיגון)
        • עגבניה חתוכה לקוביות
        • כפיתמלח
        • כפיתכורכום
        • לימון (גרידה בלבד)
        • כוסמים

      אופן ההכנה

        איך מכינים גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר ?

      • מכינים את התערובת הבשר: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל (אחד בלבד קצוץ דק), הפטרוזיליה, פרורי הלחם, והביצה (אחת בלבד).
      • מוסיפים לתערובת את המלח, הכורכום, הכמון, והפפריקה ומערבבים יחד עד להומוגניות.
      • ממלאים את לבבות הארטישוקים: יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל מעט קטן יותר משקע הארטישוק ומניחים בתוכו.
        ארטישוק ממולא (נמרוד סונדרס)
        ארטישוק ממולא (נמרוד סונדרס)
      • מחממים את השמן במחבת.
      • טורפים בקערה את הביצים (ה-2 שנותרו).
      • טובלים ומצפים כל ארטישוק בתערובת הביצה.
      • מטגנים בשמן עד להזהבה קלה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
      • מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים מעט את קוביות העגבניה.
      • מוסיפים את המלח, הכורכום וגרידת הלימון עד לריכוך קל.
      • מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
      • מסדרים את הארטישוקים המטוגנים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -