גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר
מנה מרוקאית אסלית מעולה, עשירה בטעמים והכי חשוב - קלה להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לתערובת הבשר
- 8יחידותארטישוק לבבות בלבד (קפוא או טרי, מושרה בלימון למניעת השחרה)
- 500גרםבשר טחון בקר
- 2בצלים
- ¼צרורפטרוזיליה קצוצה
- 2כפותפירורי לחם
- 3ביצים
- ½כפיתמלח
- ½כפיתכורכום
- כפיתכמון
- כפיתפפריקה מתוקה
- שמן (בנדיבות לטיגון)
לרוטב
- 2כפותשמן (לטיגון)
- עגבניה חתוכה לקוביות
- כפיתמלח
- כפיתכורכום
- לימון (גרידה בלבד)
- כוסמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים גורמה מרוקאי: ארטישוק ממולא בבשר?
- 1מכינים את התערובת הבשר: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל (אחד בלבד קצוץ דק), הפטרוזיליה, פרורי הלחם, והביצה (אחת בלבד).
- 2מוסיפים לתערובת את המלח, הכורכום, הכמון, והפפריקה ומערבבים יחד עד להומוגניות.
- 3ממלאים את לבבות הארטישוקים: יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל מעט קטן יותר משקע הארטישוק ומניחים בתוכו.
ארטישוק ממולא/נמרוד סונדרס - 4מחממים את השמן במחבת.
- 5טורפים בקערה את הביצים (ה-2 שנותרו).
- 6טובלים ומצפים כל ארטישוק בתערובת הביצה.
- 7מטגנים בשמן עד להזהבה קלה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- 8מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים מעט את קוביות העגבניה.
- 9מוסיפים את המלח, הכורכום וגרידת הלימון עד לריכוך קל.
- 10מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- 11מסדרים את הארטישוקים המטוגנים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.