פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ממרח ארטישוק ופטרוזיליה

      8 מדרגים / 3.3 כוכבים

      ממרח ארטישוק (צבי טריגר)
      ממרח ארטישוק (צבי טריגר)

      מצרכים

      • חבילת תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרת (400 גרם)
      • חופן עלי פטרוזיליה
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפיות מיונז
      • מיץ מחצי לימון
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את כל המצרכים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול (זו לא טעות: לא מבשלים את תחתיות הארטישוק).
      • 2. אם הממרח סמיך מדי, מדללים אותו במעט מים או מרק.
      • 3. הממרח יישמר 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.
      • גיוונים:
      • 1. אם אתם מבשלים בעצמכם את השעועית, כדאי להוסיף למי הבישול 2-3 גבעולי תימין או רוזמרין (מרחיקים את העשבים וזורקים אותם לאחר הבישול). במקרה כזה, מחליפים את מי הברז שבמתכון במי הבישול של השעועית.
      • 2. במקום במים רגילים, אפשר לדלל את ממרח השעועית במרק עוף או ירקות.
      • 3. אפשר להוסיף לממרח השעועית בשלב 1 גם חופן פטרוזיליה.
      • 4. אפשר להחליף את הפטרוזיליה שבממרח הארטישוק בבזיליקום, נענע, שמיר, כוסברה, או תערובת של עשבים לפי טעמכם.

      עוד מתכוני רטבים ומטבלים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -