- 1. שמים את כל המצרכים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול (זו לא טעות: לא מבשלים את תחתיות הארטישוק).
-
- 2. אם הממרח סמיך מדי, מדללים אותו במעט מים או מרק.
-
- 3. הממרח יישמר 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.
-
-
- גיוונים:
- 1. אם אתם מבשלים בעצמכם את השעועית, כדאי להוסיף למי הבישול 2-3 גבעולי תימין או רוזמרין (מרחיקים את העשבים וזורקים אותם לאחר הבישול). במקרה כזה, מחליפים את מי הברז שבמתכון במי הבישול של השעועית.
-
- 2. במקום במים רגילים, אפשר לדלל את ממרח השעועית במרק עוף או ירקות.
-
- 3. אפשר להוסיף לממרח השעועית בשלב 1 גם חופן פטרוזיליה.
-
- 4. אפשר להחליף את הפטרוזיליה שבממרח הארטישוק בבזיליקום, נענע, שמיר, כוסברה, או תערובת של עשבים לפי טעמכם.