ממרח ארטישוק ופטרוזיליה

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה!
ממרח ארטישוק

מצרכים

  • חבילת תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרת (400 גרם)
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל המצרכים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול (זו לא טעות: לא מבשלים את תחתיות הארטישוק).
  • 2. אם הממרח סמיך מדי, מדללים אותו במעט מים או מרק.
  • 3. הממרח יישמר 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.
  • גיוונים:
  • 1. אם אתם מבשלים בעצמכם את השעועית, כדאי להוסיף למי הבישול 2-3 גבעולי תימין או רוזמרין (מרחיקים את העשבים וזורקים אותם לאחר הבישול). במקרה כזה, מחליפים את מי הברז שבמתכון במי הבישול של השעועית.
  • 2. במקום במים רגילים, אפשר לדלל את ממרח השעועית במרק עוף או ירקות.
  • 3. אפשר להוסיף לממרח השעועית בשלב 1 גם חופן פטרוזיליה.
  • 4. אפשר להחליף את הפטרוזיליה שבממרח הארטישוק בבזיליקום, נענע, שמיר, כוסברה, או תערובת של עשבים לפי טעמכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully