מטבל זיתים שחורים
מתכון למטבל לחטיף 'דורריטוס' של השף ירון קסטנבוים מ'פוד ארט'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל לבן קצוץ קטן
- 1 כף שום קצוץ קטן
- 2 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
- 1 כוס זיתי ניסואז או קלמטה מגולענים
- 6 פילה אנשובי
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר קטן לחום גבוה, מוסיפים שמן זית. מוסיפים בצל ושום וצולים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב ועד להשחמה קלה.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה ומקררים.