מאפינס זיתים ואורגנו עם חלב סויה
מתכון של חלב סויה "אלפרו" מאפה פרווה קל לארוחת בראנץ'. מרקם בצק אוורירי משולב בטעם מיוחד המתקבל מהאורגנו והזיתים. דל קלוריות ועשיר ביתרונות תזונתיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל - 6 מאפינס:
- 1 כוס קמח תופח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 2 ביצים
- 75 גרם חמאה מומסת (או ממרגרינה לפרווה)
- 150 מ"ל חלב סויה מועשר בסידן "אלפרו"
- 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים
- 1/3 כוס אורגנו טרי קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הביצים, החמאה וחלב הסויה, עד לקבלת עיסה אחידה.
- 2. מוסיפים את הזיתים והאורגנו ומבליעים אותם בעיסה.
- 3. יוצקים את העיסה לתבנית שקעים משומנת, עד ל-3/4 גובה השקעים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים מעט ומגישים חם.