פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סלט תפוחי אדמה פיקנטי עם חלב סויה

      מתכון של חלב סויה "אלפרו" סלט תפוח אדמה מגוון עם ירקות ותבלינים. במתכון הנוכחי החלפנו את רוטב המיונז לרוטב על בסיס חלב סויה ללא סוכר "אלפרו". המיונז המתקבל הוא בעל מרקם וטעם מצוינים, כשהיתרון הוא שהוא אינו כולל ללא ביצים, אין בו כולסטרול והוא דל בקלוריות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט תפוחי אדמה (סויה אלפרו) (יח
      סלט תפוחי אדמה (סויה אלפרו) (יח"צ)

      מצרכים

      • ל - 4 מנות:
      • 4 תפוחי אדמה בינוניים
      • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
      • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
      • 1 כף שמן
      • 1 כפית גרגרי חרדל
      • 1 כפית זרעוני קימל
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 2 כפיות זרעוני חמנייה
      • 1 כפית שומשום
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
      • קליפה מגוררת משני לימונים
      • מיץ מלימון אחד
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • לרוטב:
      • 1 כוס חלב סויה ללא סוכר "אלפרו"
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 כוס שמן קנולה
      • 2 כפיות חומץ תפוחים
      • מיץ מחצי לימון
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • 2 כפיות גדושות רוטב צילי מתוק

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
      • 2. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגרי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, זרעוני החמנייה והשומשום. מטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
      • 3. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מבשלים 2 דקות.
      • 4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת. מוסיפים שמן זית, את קוביות הסלרי, רצועות הגזר ופלפל אדום חריף.
      • 5.שופכים את חלב הסויה לתוך קערת מעבד המזון. מוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב את שמן הזית, שמן הקנולה, החומץ ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם מיונזי.
      • 6.מוסיפים את רוטב הצילי ואת התבלינים ומערבבים כ-2 דקות נוספות.שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים, בוזקים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
      • טיפ: ניתן להכין את הרוטב כמיונז מתובל לשימושים נוספים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -