רוטב פלפלים
להתענג על רוטב בצבע אדום עז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 פלפלים
- 6 שיני שום
- 1 כפית מלח
- פלפל חריף אדום, ללא גרעינים קצוץ
- 1 כוס פירורי לחם
- 3 כוסות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפלים על להבת הגז עד שהקליפה משחירה, מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה וממתינים עשר דקות.
- 2. מסירים את הקליפה, מרחיקים גרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לחתיכות גדולות.
- 3. כותשים את השום למחית עם מלח.
- 4. מכניסים את הפלפלים, השום, הפלפל החריף ופירורי הלחם למעבד מזון, עד לקבלת מחית.
- 5. תוך כדי פעולה מוסיפים למעבד המזון בהדרגה את השמן, את מיץ הלימון והפלפל השחור, מערבלים היטב עד לקבלת רוטב חלק בצבע אדום עז.
- אפשר להגיש כמנה ראשונה קרה או כרוטב חם לבשר ולדגים.