רוטב פלפלים

להתענג על רוטב בצבע אדום עז

מתכון מאת: שירי כץ, mouse.co.il
דיפולט. דיפולט, מערכת וואלה!
דיפולט(צילום: דיפולט)

מצרכים

  • 4 פלפלים
  • 6 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • פלפל חריף אדום, ללא גרעינים קצוץ
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 3 כוסות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. קולים את הפלפלים על להבת הגז עד שהקליפה משחירה, מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה וממתינים עשר דקות.
  • 2. מסירים את הקליפה, מרחיקים גרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לחתיכות גדולות.
  • 3. כותשים את השום למחית עם מלח.
  • 4. מכניסים את הפלפלים, השום, הפלפל החריף ופירורי הלחם למעבד מזון, עד לקבלת מחית.
  • 5. תוך כדי פעולה מוסיפים למעבד המזון בהדרגה את השמן, את מיץ הלימון והפלפל השחור, מערבלים היטב עד לקבלת רוטב חלק בצבע אדום עז.
  • אפשר להגיש כמנה ראשונה קרה או כרוטב חם לבשר ולדגים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully