וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל זיתים בבשר בקר

תבשיל מיוחד בטעמו, המשדרג את תבשילי חג הפסח בכמה וכמה מונים. המתכון נלקח מתוך ספרו הנהדר של קובי בר, "בישול לפסח" שמספק עוד כמה מתכונים מקוריים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

בשר עם זיתים ממולאים בבשר. אפיק גבאי
בשר עם זיתים ממולאים בבשר

מצרכים למתכון

  • 6 כפות שמן לטיגון
  • 750 גר' בשר בקר (מכל סוג, חתוך לקוביות גדולות)
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים (מגולענים, שטופים ומסוננים)
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 3 עגבניות טריות מגוררות גס
  • 8 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון חריף (אבקה)
  • 1/2 חבילה כוסברה טרייה, שטופה ומסוננת, קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מתאים מחממים את השמן ומשחימים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן. מוציאים מהסיר.
  • 2. בשמן שנשאר בסיר מזהיבים קלות את השום ומוסיפים את העגבניות הטריות, את המים ואת התבלינים. מחזירים את קוביות הבשר לסיר ומביאים הכול לרתיחה.
  • 3. מבשלים על להבה גבוהה כ-25 דקות עם מכסה סגור למחצה.
  • 4. מוסיפים לסיר את הזיתים וממשיכים לבשל כשעה וחצי נוספות במכסה סגור ועל להבה נמוכה, עד שמתקבל ציר סמיך כמו ריבה.
  • 5. מיד עם תום הבישול מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומשהים כ-15 דקות בסיר מכוסה היטב. בוחשים קלות ומגישים.
  • 6. ניתן להגיש עם אורז, קוסקוס, או מה שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully