מתכונים חמים

תבשיל זיתים בבשר בקר

תבשיל מיוחד בטעמו, המשדרג את תבשילי חג הפסח בכמה וכמה מונים. המתכון נלקח מתוך ספרו הנהדר של קובי בר, "בישול לפסח" שמספק עוד כמה מתכונים מקוריים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

בשר עם זיתים ממולאים בבשר

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 כפות שמן לטיגון
  • 750 גר' בשר בקר (מכל סוג, חתוך לקוביות גדולות)
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים (מגולענים, שטופים ומסוננים)
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 3 עגבניות טריות מגוררות גס
  • 8 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון חריף (אבקה)
  • 1/2 חבילה כוסברה טרייה, שטופה ומסוננת, קצוצה דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מתאים מחממים את השמן ומשחימים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן. מוציאים מהסיר.
  • 2. בשמן שנשאר בסיר מזהיבים קלות את השום ומוסיפים את העגבניות הטריות, את המים ואת התבלינים. מחזירים את קוביות הבשר לסיר ומביאים הכול לרתיחה.
  • 3. מבשלים על להבה גבוהה כ-25 דקות עם מכסה סגור למחצה.
  • 4. מוסיפים לסיר את הזיתים וממשיכים לבשל כשעה וחצי נוספות במכסה סגור ועל להבה נמוכה, עד שמתקבל ציר סמיך כמו ריבה.
  • 5. מיד עם תום הבישול מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומשהים כ-15 דקות בסיר מכוסה היטב. בוחשים קלות ומגישים.
  • 6. ניתן להגיש עם אורז, קוסקוס, או מה שאוהבים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully