- 1. חשוב מאוד: לפני תחילת ההכנה, מכינים סיר גדול וצלחת בגודל תואם שתוכל לכסות את העלים. שוטפים היטב היטב את האורז ואת עלי הגפן.
-
- 2. מחממים את השמן בסיר או במחבת (אפשר בסיר שבו יבושלו העלים). קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים בשמן עד לצבע זהוב.
-
- 3. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את האורז השטוף. קוצצים דק-דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
-
- 4. ממלאים את עלי הגפן: פורשים עלה על משטח. שמים ככף מהמילוי בתחתית העלה ומקפלים על המילוי את קצה העלה התחתון ואת שני קצוות העלה משני הצדדים. מגלגלים לגליל מהודק. ממלאים באותו אופן את כל העלים.
-
- 5. מסדרים את העלים הממולאים במעגלים בסיר, בשכבות. בין שכבה לשכבה מסדרים פרוסות לימון. ממלאים מים בגובה העלים ומניחים מעל את הצלחת.
-
- 6. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. אחרי כ-25 דקות בודקים שיש מספיק מים ולא התייבש. אם צריך מוסיפים מים רותחים. צריך שיהיה כל הזמן מעט מים בתחתית, שלא יהיה יבש.
-
- 7. מגישים את עלי הגפן חמים או קרים.