פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בטטות צלויות בקרם תאנים

      השף שגב משה במתכון יצירתי ושונה לבטטות צלויות בקרם תאנים וגבינה כחולה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בטטות עם קרם תאנים וגבינה כחולה של שגב משה
      בטטות עם קרם תאנים וגבינה כחולה של שגב משה

      מצרכים

      • כמות: עבור 4-6 סועדים
      • 4 בטטות קטנות
      • 10 צנוניות קטנות
      • 150 גרם גבינה כחולה / ברי / קממבר
      • לקרם בצל ותאנים:
      • 1 כף חמאה
      • 2 בצלים סגולים קטנים, פרוסים דק
      • 3 כפות סוכר חום
      • 2 כוכבי אניס
      • 2 דבלים (תאנים מיובשות), קצוצות
      • 4 כפות יין אדום
      • 1 גבעול טימין
      • להגשה:
      • חופן גרעיני רימון
      • רוקט או פטרוזיליה, קצוצים דק

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים קרם בצל ותאנים: בסיר קטן מטגנים בצל בחמאה עד להזהבה. מוסיפים סוכר חום, כוכבי אניס ותאנים ומערבבים.
      • 2. יוצקים את היין, מוסיפים את הטימין ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד לקבלת רוטב במרקם ריבתי מעט דליל.
      • 3. הבטטות: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. שוטפים היטב את הבטטות וחוצים אותן לאורכן.
      • 4. משמנים תבנית בשמן זית, זורים מעט מלח ים, ומניחים בטטות עם הצד החצוי כלפי מטה, על התבנית. מטפטפים מעט שמן זית על הקליפה ואופים 40 דקות עד שהבטטות רכות מאוד ושוליהן צרובים. שומרים את הבטטות בטמפרטורת החדר עד להגשה.
      • 5. מפוררים את הגבינה או חותכים לפיסות קטנות. שוטפים היטב את הצנוניות ופורסים דק.
      • 6. להגשה: מסדרים את חצאי הבטטות בצלחת הגשה. מפזרים על כל בטטה כף מקרם הבצל, מפזרים צנוניות וגבינה כחולה, גרגרי רימון ופטרוזיליה או רוקט קצוץ.

      עוד מתכוני ירקות

      בטטות צלויות בקרם תאנים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -