- 1. מכינים קרם בצל ותאנים: בסיר קטן מטגנים בצל בחמאה עד להזהבה. מוסיפים סוכר חום, כוכבי אניס ותאנים ומערבבים.
- 2. יוצקים את היין, מוסיפים את הטימין ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד לקבלת רוטב במרקם ריבתי מעט דליל.
- 3. הבטטות: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. שוטפים היטב את הבטטות וחוצים אותן לאורכן.
- 4. משמנים תבנית בשמן זית, זורים מעט מלח ים, ומניחים בטטות עם הצד החצוי כלפי מטה, על התבנית. מטפטפים מעט שמן זית על הקליפה ואופים 40 דקות עד שהבטטות רכות מאוד ושוליהן צרובים. שומרים את הבטטות בטמפרטורת החדר עד להגשה.
- 5. מפוררים את הגבינה או חותכים לפיסות קטנות. שוטפים היטב את הצנוניות ופורסים דק.
- 6. להגשה: מסדרים את חצאי הבטטות בצלחת הגשה. מפזרים על כל בטטה כף מקרם הבצל, מפזרים צנוניות וגבינה כחולה, גרגרי רימון ופטרוזיליה או רוקט קצוץ.