פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חטיפי זיתים פיקנטיים

      מתכון של "קבוצת יבנה מוצרי מזון".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      זיתים (ShutterStock)
      זיתים (ShutterStock)

      מצרכים

      • חומרים ל- 50 כדורים:
      • כחצי קופסת שימורים של זיתים ירוקים מגולענים – חרוזית
      • 200 גם גבינה קשה פיקנטית כמו קשקבל, פרמזן ועוד
      • 200 גרם קמח תופח
      • 1 ביצה
      • 125 גרם חמאה
      • חצי מיכל קוטג'
      • 2 כפות שמן
      • מלח, פלפל, פפריקה חריפה

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את הגבינה הקשה למעבד מזון, מערבלים עד לקבלת פירורים קטנים מאוד. מניחים חצי מכמות הגבינה בצלחת.
      • 2. מוסיפים למעבד את הקמח, החמאה, הקוטג', הביצה , והתבלינים. מערבבים עד שנוצר בצק.
      • 3. משמנים את הידיים בשמן, לוקחים חתיכת בצק בגודל עגבנית שרי, משטחים בין האצבעות, שמים במרכז זית וסוגרים את הבצק סביבו ומגלגלים לכדור.
      • 4. טובלים צד אחד בגבינה המגורדת ומניחים על תבנית אפיה, מרופדת בנייר אפייה כשהגבינה כלפי מעלה.
      • 5. אופים בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה 200 מעלות, כ 20 דקות או עד שהכדורים משחימים.
      • ניתן להגיש חם או פושר.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -