קרקר עם פטה ועגבניות מיובשות
לאירוח, לנשנוש או סתם כשיש יום יפה בחוץ ומתחשק לצאת אל הטבע: הקרקרים האלה טעימים וקלילים, ותמיד משמחים את כל מי שבדיוק נמצא בסביבה.
מצרכים
- לבצק הפריך:
- 300 גרם קמח לבן
- 150 גרם חמאה קרה קוביות
- 1 ביצה
- חצי כפית חומץ לבן
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
- 30 גרם אבקת סוכר
- לכ-50 קרקרים:
- 1 מתכון בצק פריך בסיסי בתוספת חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 250 גרם גבינת פטה רכה
- 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל המרכיבים של הבצק במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
- 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
- 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני.
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, קורצים לעיגולים קטנים(קוטר 3 ס"מ) ומקררים.
- 5. אופים את הקרקר בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מניחים בצד להתקרר.
- 6. להכנת המלית, מניחים את כל המרכיבים בקערה (אפשר גם במעבד מזון) ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לשק זילוף.
- 7. מזלפים מקרם הגבינה על חצי מהקרקרים בצורה אחידה, מניחים עוד קרקר על הקרם כך שיהיו כמו סנדוויצ'ים. מעמידים כך שיראו את השכבות של הסנדוויץ'.