קרקר עם פטה ועגבניות מיובשות

לאירוח, לנשנוש או סתם כשיש יום יפה בחוץ ומתחשק לצאת אל הטבע: הקרקרים האלה טעימים וקלילים, ותמיד משמחים את כל מי שבדיוק נמצא בסביבה.

מתכון מאת: זיו מנשה, מערכת וואלה!
בצק פריך קיטשן מרקט. ראובן קסטרו
בצק פריך קיטשן מרקט

מצרכים

  • לבצק הפריך:
  • 300 גרם קמח לבן
  • 150 גרם חמאה קרה קוביות
  • 1 ביצה
  • חצי כפית חומץ לבן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • לכ-50 קרקרים:
  • 1 מתכון בצק פריך בסיסי בתוספת חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 250 גרם גבינת פטה רכה
  • 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל המרכיבים של הבצק במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
  • 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
  • 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, קורצים לעיגולים קטנים(קוטר 3 ס"מ) ומקררים.
  • 5. אופים את הקרקר בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מניחים בצד להתקרר.
  • 6. להכנת המלית, מניחים את כל המרכיבים בקערה (אפשר גם במעבד מזון) ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לשק זילוף.
  • 7. מזלפים מקרם הגבינה על חצי מהקרקרים בצורה אחידה, מניחים עוד קרקר על הקרם כך שיהיו כמו סנדוויצ'ים. מעמידים כך שיראו את השכבות של הסנדוויץ'.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully