פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרקר עם פטה ועגבניות מיובשות

      לאירוח, לנשנוש או סתם כשיש יום יפה בחוץ ומתחשק לצאת אל הטבע: הקרקרים האלה טעימים וקלילים, ותמיד משמחים את כל מי שבדיוק נמצא בסביבה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בצק פריך קיטשן מרקט (ראובן קסטרו)
      בצק פריך קיטשן מרקט (ראובן קסטרו)

      מצרכים

      • לבצק הפריך:
      • 300 גרם קמח לבן
      • 150 גרם חמאה קרה קוביות
      • 1 ביצה
      • חצי כפית חומץ לבן
      • 1 כפית מלח
      • 2 כפות מים קרים
      • 30 גרם אבקת סוכר
      • לכ-50 קרקרים:
      • 1 מתכון בצק פריך בסיסי בתוספת חצי כפית פלפל שחור גרוס
      • 250 גרם גבינת פטה רכה
      • 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
      • חופן פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את כל המרכיבים של הבצק במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
      • 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
      • 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני.
      • 4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, קורצים לעיגולים קטנים(קוטר 3 ס"מ) ומקררים.
      • 5. אופים את הקרקר בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מניחים בצד להתקרר.
      • 6. להכנת המלית, מניחים את כל המרכיבים בקערה (אפשר גם במעבד מזון) ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לשק זילוף.
      • 7. מזלפים מקרם הגבינה על חצי מהקרקרים בצורה אחידה, מניחים עוד קרקר על הקרם כך שיהיו כמו סנדוויצ'ים. מעמידים כך שיראו את השכבות של הסנדוויץ'.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -