- 1. מערבבים יחד את השמן קוקוס עם קמח, קורנפלור, וניל וא. סוכר עד שנוצרים פירורים קטנים.
-
- 2. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים עוד קצת עד שהוא נספג בבצק.
-
- 3. מוסיפים עוד קצת מים קרים- כף אחרי כף רק עד שהבצק מתאחד ונראה נוח לעבודה.
-
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של מינימום חצי שעה. אם החדר קר, ניתן להשאיר בחוץ.. אם מדובר בימים חמים, אז במקרר.
-
- 5. לפני הרידוד מוודאים שטמפ' הבצק נוחה לעבודה- מועכים מעט את הבצק בידיים ובודקים האם הוא מתפורר או שהוא רך ומגיב בגמישות ללחיצה.
-
- 6. על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כ 2-3 מ"מ, לי נוח יותר לחלק את הבצק ל2 ולרדד כל חצי בנפרד.
-
- 7. קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומוציאים הצידה את שאריות הבצק, מרססים מעט מים על עיגולי הבצק . בעזרת שק זילוף או בעזרת 2 כפיות מניחים במרכז כל עיגול מהמלית שבחרתם. אם הבצק מרגיש כאילו התייבש קצת בינתיים אז לרסס עוד קצת מים סביב המילוי.
-
- 8. מקפלים את אזני ההמן לצורת משולש האופיינית ומניחים על מגש האפייה.
-
- 9. מחממים תנור על 160 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מצננים היטב ואורזים בקופסא אטומה.
-
- טיפים לאפיית אוזני ההמן המושלמות:
-
- כשעובדים עם שמן הקוקוס בבצק פריך יש להשתמש בשמן קוקוס במצב צבירה רך למגע או נוזלי.
-
- בזמן הרידוד יש להקפיד שטמפ' הבצק לא נמוכה מידי מכיוון שאז יהיה קשה לרדד והבצק ישבר. אם משתמשים בבצק שהוצא מהמקרר יש להניחו על השיש ולתת לו להפשיר.
-
- ה"טריק" המקצועי, כדי שאוזני ההמן לא יפתחו ויישארו יפות הוא להרטיב מעט את עיגולי הבצק לפני הנחת המילוי, ואפילו עוד קצת אחרי ואז לקפל: קמח+מים=דבק. תכינו לכם מראש בקבוק תרסיס חדש ונקי ותמלאו אותו במי ברז. או פשוט כוס עם מים ומברשת.
-
- לאחר האפייה יש לתת לאוזני ההמן להתקרר היטב לפני שאורזים אותן.
-
- אם אתם מכינים משלוח מנות, הכינו כמות כפולה של הבצק הפריך וממחצית ממנו תכינו עוגיות ריבה טעימות.