מתכונים חמים

אוזני המן טבעוניות

לחגיגת פורים טבעונית מכינה הקונדיטורית יוספה בן כהן ממאפיית הקישרייה אוזני המן ממזריות וקראנצ'יות מבצק פריך.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אוזני המן של הקישרייה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-40-50 אוזני המן:
  • 200 גר' שמן קוקוס (כוס)
  • 400 גר' קמח (3/4 2 כוסות)
  • 15 גר' קורנפלור (כף)
  • 170 גר' א.סוכר (כ ¾ כוס)
  • 100 גר' קרם קוקוס (1/4 פחית)
  • מעט וניל
  • 2-3 כפות מים קרים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד את השמן קוקוס עם קמח, קורנפלור, וניל וא. סוכר עד שנוצרים פירורים קטנים.
  • 2. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים עוד קצת עד שהוא נספג בבצק.
  • 3. מוסיפים עוד קצת מים קרים- כף אחרי כף רק עד שהבצק מתאחד ונראה נוח לעבודה.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של מינימום חצי שעה. אם החדר קר, ניתן להשאיר בחוץ.. אם מדובר בימים חמים, אז במקרר.
  • 5. לפני הרידוד מוודאים שטמפ' הבצק נוחה לעבודה- מועכים מעט את הבצק בידיים ובודקים האם הוא מתפורר או שהוא רך ומגיב בגמישות ללחיצה.
  • 6. על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כ 2-3 מ"מ, לי נוח יותר לחלק את הבצק ל2 ולרדד כל חצי בנפרד.
  • 7. קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומוציאים הצידה את שאריות הבצק, מרססים מעט מים על עיגולי הבצק . בעזרת שק זילוף או בעזרת 2 כפיות מניחים במרכז כל עיגול מהמלית שבחרתם. אם הבצק מרגיש כאילו התייבש קצת בינתיים אז לרסס עוד קצת מים סביב המילוי.
  • 8. מקפלים את אזני ההמן לצורת משולש האופיינית ומניחים על מגש האפייה.
  • 9. מחממים תנור על 160 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מצננים היטב ואורזים בקופסא אטומה.
  • טיפים לאפיית אוזני ההמן המושלמות:
  • • כשעובדים עם שמן הקוקוס בבצק פריך יש להשתמש בשמן קוקוס במצב צבירה רך למגע או נוזלי.
  • • בזמן הרידוד יש להקפיד שטמפ' הבצק לא נמוכה מידי מכיוון שאז יהיה קשה לרדד והבצק ישבר. אם משתמשים בבצק שהוצא מהמקרר יש להניחו על השיש ולתת לו להפשיר.
  • • ה"טריק" המקצועי, כדי שאוזני ההמן לא יפתחו ויישארו יפות הוא להרטיב מעט את עיגולי הבצק לפני הנחת המילוי, ואפילו עוד קצת אחרי ואז לקפל: קמח+מים=דבק. תכינו לכם מראש בקבוק תרסיס חדש ונקי ותמלאו אותו במי ברז. או פשוט כוס עם מים ומברשת.
  • • לאחר האפייה יש לתת לאוזני ההמן להתקרר היטב לפני שאורזים אותן.
  • • אם אתם מכינים משלוח מנות, הכינו כמות כפולה של הבצק הפריך וממחצית ממנו תכינו עוגיות ריבה טעימות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully