וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזן המן מלוחה עם אנשובי

זיו מנשה ממסעדת "קיטשן מרקט" אופה נשנושים לאירוח פורימי, עם טוויסט נהדר. הבצק הפריך הוא בסיס נהדר לאירוח חגיגי, ושמח לקבל כל מילוי, לא רק אנשובי.

מתכון מאת: זיו מנשה, מערכת וואלה

בצק פריך קיטשן מרקט. ראובן קסטרו
בצק פריך קיטשן מרקט

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך:
  • 300 גרם קמח לבן
  • 150 גרם חמאה קרה קוביות
  • 1 ביצה
  • חצי כפית חומץ לבן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • ל-15-20 אוזני המן:
  • 1 מתכון בצק פריך בסיסי
  • 5 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר חום
  • קורט מלח
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 10 פילטים של אנשובי
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
  • 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
  • 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני השימוש.
  • 4. הכנת אוזני המן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים לעיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  • 5. מניחים למנוחה במקרר עד שהמלית תהיה מוכנה.
  • 6. פונים להכנת המלית, מטגנים את הבצלים על אש בינונית יחד עם החמאה והסוכר עד שהבצלים מתרככים ומקבלים צבע מקורמל. מורידים למסננת ומקררים.
  • 7. מוסיפים למסה את הפרמזן, הבזיליקום וממליחים לפי הטעם.
  • 8. מניחים מעט מתערובת הבצלים במרכז כל עיגול בצק קרוץ, מקפלים וצובטים בפינות על מנת לסגור את הבצק לצורת אוזן המן.
  • 9. מניחים אנשובי מגולגל על המלית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 15 דקות.
  • 10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. ניתן לקשט בעלי בזיליקום טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully