מתכונים חמים

קיש של סלמון מעושן ואספרגוס

בצלי שאלוט מתקתקים, אספרגוס טרי ומרענן, קצת חריפות של חרדל דיז'ון, וכמובן- סלמון מעושן וריחני. בית הקפה והמסעדה "אסף ארטיזנל" ברמת השרון עם מתכון לקיש מיוחד במינו.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

קיש הפתעות (צילום: מחלבות גד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 300 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה קרה קצוצה לקוביות
  • 1 ביצה (גודל 2)
  • 1 כף מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • מלית לקיש:
  • 200 גרם סלמון מעושן או פילה אחד של פורל מעושן
  • 500 גרם אספרגוס טרי
  • 2 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק
  • 150 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 3 ביצים (גודל 2)
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מעבד מזון את כל חומרי הבצק מעבדים את החומרים לכדור בעזרת כפתור הפולסים עד שנוצר כדור. לא מעבדים יותר מדי.
  • 2. מוציאים את הכדור מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. הבצק צריך לנוח וגם להתקרר כדי שיהיה קל לרדד אותו מאוחר יותר.
  • 3. חולטים את האספרגוס במים שהובאו לסף רתיחה עם מעט מלח (החליטה צריכה להיות קצרה כדי לשמור על פריכות האספרגוס).
  • 4. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, שמנת מתוקה, ביצים וחרדל דיז'ון ומתבלים עם מלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • 5. לאחר 4 שעות מנוחה במקרר מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול בעובי 3 מ"מ. מרפדים את הבצק בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ כולל דפנות.
  • 6. מסדרים את האספרגוס והסלמון המעושן באופן אסתטי. ומפזרים מעל הכל את האשלוט הקצוץ.
  • 7. יוצקים את הבלילה על האספרגוס והסלמון המעושן ומכניסים את הקיש לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות.
  • 8. מנמיכים ל-175 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת והבצק אפוי היטב.
  • 9. עם תום האפיה מוציאים מהתנור, מניחים לקיש להתקרר מעט, מרימים את הטבעת ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully