- 1. מכניסים לקערת מעבד מזון את כל חומרי הבצק מעבדים את החומרים לכדור בעזרת כפתור הפולסים עד שנוצר כדור. לא מעבדים יותר מדי.
-
- 2. מוציאים את הכדור מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. הבצק צריך לנוח וגם להתקרר כדי שיהיה קל לרדד אותו מאוחר יותר.
-
- 3. חולטים את האספרגוס במים שהובאו לסף רתיחה עם מעט מלח (החליטה צריכה להיות קצרה כדי לשמור על פריכות האספרגוס).
-
- 4. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, שמנת מתוקה, ביצים וחרדל דיז'ון ומתבלים עם מלח פלפל ואגוז מוסקט.
-
- 5. לאחר 4 שעות מנוחה במקרר מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול בעובי 3 מ"מ. מרפדים את הבצק בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ כולל דפנות.
-
- 6. מסדרים את האספרגוס והסלמון המעושן באופן אסתטי. ומפזרים מעל הכל את האשלוט הקצוץ.
-
- 7. יוצקים את הבלילה על האספרגוס והסלמון המעושן ומכניסים את הקיש לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות.
-
- 8. מנמיכים ל-175 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת והבצק אפוי היטב.
-
- 9. עם תום האפיה מוציאים מהתנור, מניחים לקיש להתקרר מעט, מרימים את הטבעת ומגישים.