קיש של סלמון מעושן ואספרגוס
בצלי שאלוט מתקתקים, אספרגוס טרי ומרענן, קצת חריפות של חרדל דיז'ון, וכמובן- סלמון מעושן וריחני. בית הקפה והמסעדה "אסף ארטיזנל" ברמת השרון עם מתכון לקיש מיוחד במינו.
קיש הפתעות (צילום: מחלבות גד)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 300 גרם קמח
- 150 גרם חמאה קרה קצוצה לקוביות
- 1 ביצה (גודל 2)
- 1 כף מים קרים
- 1 כפית מלח
- מלית לקיש:
- 200 גרם סלמון מעושן או פילה אחד של פורל מעושן
- 500 גרם אספרגוס טרי
- 2 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק
- 150 גרם שמנת חמוצה
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 3 ביצים (גודל 2)
- 1 כף חרדל דיז'ון
- מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לטעם
- 1. מכניסים לקערת מעבד מזון את כל חומרי הבצק מעבדים את החומרים לכדור בעזרת כפתור הפולסים עד שנוצר כדור. לא מעבדים יותר מדי.
- 2. מוציאים את הכדור מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. הבצק צריך לנוח וגם להתקרר כדי שיהיה קל לרדד אותו מאוחר יותר.
- 3. חולטים את האספרגוס במים שהובאו לסף רתיחה עם מעט מלח (החליטה צריכה להיות קצרה כדי לשמור על פריכות האספרגוס).
- 4. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, שמנת מתוקה, ביצים וחרדל דיז'ון ומתבלים עם מלח פלפל ואגוז מוסקט.
- 5. לאחר 4 שעות מנוחה במקרר מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול בעובי 3 מ"מ. מרפדים את הבצק בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ כולל דפנות.
- 6. מסדרים את האספרגוס והסלמון המעושן באופן אסתטי. ומפזרים מעל הכל את האשלוט הקצוץ.
- 7. יוצקים את הבלילה על האספרגוס והסלמון המעושן ומכניסים את הקיש לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות.
- 8. מנמיכים ל-175 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת והבצק אפוי היטב.
- 9. עם תום האפיה מוציאים מהתנור, מניחים לקיש להתקרר מעט, מרימים את הטבעת ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה