גראטן תפוחי אדמה ושמנת

סוד הגראטן הוא בחיתוך הדקיק במיוחד. כמה שיותר דק, יותר נפלא.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
גראטן תפוחי אדמה. דנה מלמד
גראטן תפוחי אדמה

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני (מומלץ מסוג דזירה)
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (%38 אחוז)
  • קורט מלח
  • מלח גס
  • 100 גר' שינקן חתוך לריבועים קטנים (לא חובה אבל מדובר במעדן!)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לאורך ואז פורסים דק דק. אפשר במג'ימיקס.
  • 3. משמנים תבנית עגולה בחמאה ומסדרים את הפרוסות בצורת פרח.
  • 4. מערבבים את השמנת המתוקה עם מעט מלח ומי שאוהב, גם שינקן.
  • 5. יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה.
  • 6. מגררים על פומפיה גסה את החמאה מעל הגראטן ואופים כ40 דקות, עד ששולי תפוחי האדמה שחומים והשמנת מזהיבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully