מתכונים חמים

גראטן תפוחי אדמה ושמנת

סוד הגראטן הוא בחיתוך הדקיק במיוחד. כמה שיותר דק, יותר נפלא.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

גראטן תפוחי אדמה (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני (מומלץ מסוג דזירה)
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (%38 אחוז)
  • קורט מלח
  • מלח גס
  • 100 גר' שינקן חתוך לריבועים קטנים (לא חובה אבל מדובר במעדן!)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לאורך ואז פורסים דק דק. אפשר במג'ימיקס.
  • 3. משמנים תבנית עגולה בחמאה ומסדרים את הפרוסות בצורת פרח.
  • 4. מערבבים את השמנת המתוקה עם מעט מלח ומי שאוהב, גם שינקן.
  • 5. יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה.
  • 6. מגררים על פומפיה גסה את החמאה מעל הגראטן ואופים כ40 דקות, עד ששולי תפוחי האדמה שחומים והשמנת מזהיבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully