גראטן תפוחי אדמה ושמנת
סוד הגראטן הוא בחיתוך הדקיק במיוחד. כמה שיותר דק, יותר נפלא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני (מומלץ מסוג דזירה)
- 50 גרם חמאה קרה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (%38 אחוז)
- קורט מלח
- מלח גס
- 100 גר' שינקן חתוך לריבועים קטנים (לא חובה אבל מדובר במעדן!)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לאורך ואז פורסים דק דק. אפשר במג'ימיקס.
- 3. משמנים תבנית עגולה בחמאה ומסדרים את הפרוסות בצורת פרח.
- 4. מערבבים את השמנת המתוקה עם מעט מלח ומי שאוהב, גם שינקן.
- 5. יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה.
- 6. מגררים על פומפיה גסה את החמאה מעל הגראטן ואופים כ40 דקות, עד ששולי תפוחי האדמה שחומים והשמנת מזהיבה.