ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פורטבלו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית
- 2 חלמונים
- 150 גר' קמח
- מלח ופלפל
- 2 כפות של פטריות פורצ'יני יבשות, טחונות לאבקה
- 2-3 פטריות פורטבלו גדולות מוצקות וטריות, חתוכות לקוביות
- 100 גרם חמאה
- 3-4 עלי מרווה קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את מחית תפוחי האדמה, הקמח, החלמונים ואבקת הפטריות. יוצרים מהתערובת גלילים ארוכים וצרים. חותכים את הגלילים לפרוסות - ניוקי.
- 2. מבשלים את הניוקי במים מומלחים, עד שהם מוכנים.
- 2. במחבת נפרדת מטגנים בהרבה חמאה את קוביות הפורטבלו עם עלי המרווה, עד שהפטריות משחימות.
- 3. מוסיפים את הניוקי המבושל למחבת. מטגנים טיגון קל, ממליחים ומפלפלים.