בטטה ווארה
מתכון לתפוחי אדמה מטוגנים בקמח חומוס מהמטבח ההודי של מסעדת מא ופאו. את קמח החומוס ניתן לקנות בחנויות תבלינים, בשווקים או בחנויות מתמחות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כ-15 יחידות
- לתפוחי האדמה:
- 1 ק"ג תפ"א אדומים מבושלים במים עם מעט מלח עד לריכוך מלא , מקולפים ומעוכים
- 1 כפית גרגרי חרדל שחור
- 1 כפית זרעי כמון שלמים
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 פלפלים חריפים קצוצים דק
- 1 כפית ג'ינגר קצוץ דק
- 5 עלי קארי טריים (להשיג בחנויות בשווקים )
- כפית כורכום
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- לבלילת קמח חומוס:
- 1 כוס קמח חומוס (ניתן למצוא בשווקים ובחנויות תבלינים הודיים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת אפייה
- מים לפי הצורך
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את זרעי החרדל והכמון עד שמשחים, מוסיפים עלי קארי, ג'ינגר, שום ופלפלים ומטגנים היטב.
- 2.מתבלים בכורכום, מעט מלח ומוסיפים כוסברה קצוצה .
- 3. מערבבים את תערובת התבלינים עם תערובת מחית תפוחי האדמה ויוצרים קציצות עגולות ובינוניות .
- 4.מכינים בלילת קמח חומוס: מערבבים את חומרי הבלילה ומוסיפים מים (מעט כל פעם) עד לקבלת בלילה חלקה ולא דלילה.
- 5.מצפים את כדורי תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע זהוב .