וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטטה ווארה

מתכון לתפוחי אדמה מטוגנים בקמח חומוס מהמטבח ההודי של מסעדת מא ופאו. את קמח החומוס ניתן לקנות בחנויות תבלינים, בשווקים או בחנויות מתמחות

מתכון מאת: ישראל יצחק, מערכת וואלה

הפקת אוכל הודי מטוגן של מסעדת מא פאו. דרור עינב
הפקת אוכל הודי מטוגן של מסעדת מא פאו

מצרכים למתכון

  • כ-15 יחידות
  • לתפוחי האדמה:
  • 1 ק"ג תפ"א אדומים מבושלים במים עם מעט מלח עד לריכוך מלא , מקולפים ומעוכים
  • 1 כפית גרגרי חרדל שחור
  • 1 כפית זרעי כמון שלמים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים חריפים קצוצים דק
  • 1 כפית ג'ינגר קצוץ דק
  • 5 עלי קארי טריים (להשיג בחנויות בשווקים )
  • כפית כורכום
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • לבלילת קמח חומוס:
  • 1 כוס קמח חומוס (ניתן למצוא בשווקים ובחנויות תבלינים הודיים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את זרעי החרדל והכמון עד שמשחים, מוסיפים עלי קארי, ג'ינגר, שום ופלפלים ומטגנים היטב.
  • 2.מתבלים בכורכום, מעט מלח ומוסיפים כוסברה קצוצה .
  • 3. מערבבים את תערובת התבלינים עם תערובת מחית תפוחי האדמה ויוצרים קציצות עגולות ובינוניות .
  • 4.מכינים בלילת קמח חומוס: מערבבים את חומרי הבלילה ומוסיפים מים (מעט כל פעם) עד לקבלת בלילה חלקה ולא דלילה.
  • 5.מצפים את כדורי תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע זהוב .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully