מתכונים חמים

רקוט קרומפלי ברוטב שמנת ובצל מטוגן

הגרסה ההונגרית לגראטן - מאפה רקוט קרומפלי משכבות של תפוחי אדמה ברוטב שמנת עשיר, פירורי חמאה ובצל מטוגן, לארוחה ביתית זריזה ומלאה בטעמים.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

רוקוט קומפלי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6-8 מנות
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (קליפה אדומה)
  • 10 ביצים קשות
  • 100 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  • 2. מחממים שמן במחבת מוסיפים בצלים ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שהבצל יזהיב. מקררים.
  • 3. שמים תפוחי אדמה בסיר גדול. ממלאים מי ברז מביאים לרתיחה, מבשלים כ-15 דקות בדיוק מרגע הרתיחה שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. מקררים, מקלפים, חותכים תפוחי אדמה לפרוסות, בעובי של חצי ס"מ. את הביצים חותכים בחותכן פרוסות.
  • 4. בפיירקס גבוה משומן היטב בחמאה רכה מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה עליה שכבת פרוסות ביצה קשה מעט בצל מטוגן.
  • 5. מפזרים פרורי חמאה, מלח ופלפל בנדיבות, מסדרים מעל שכבה נוספת באותו הסדר. מסיימים בשכבת תפוחי אדמה (כל המרבה בשכבות הרי זה משובח).
  • 6. מערבבים את השמנת עם חלב ופפריקה יוצקים מעל, אופים כ-35 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully