פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      רקוט קרומפלי ברוטב שמנת ובצל מטוגן

      הגרסה ההונגרית לגראטן - מאפה רקוט קרומפלי משכבות של תפוחי אדמה ברוטב שמנת עשיר, פירורי חמאה ובצל מטוגן, לארוחה ביתית זריזה ומלאה בטעמים.

      14 מדרגים / 4.15 כוכבים

      רוקוט קומפלי (נמרוד סונדרס)
      רוקוט קומפלי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6-8 מנות
      • 3 כפות שמן
      • 2 בצלים קצוצים
      • 10 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (קליפה אדומה)
      • 10 ביצים קשות
      • 100 גרם חמאה
      • מלח ופלפל
      • 1 שמנת מתוקה
      • 1/4 כוס חלב
      • 1 כפית פפריקה מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
      • 2. מחממים שמן במחבת מוסיפים בצלים ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שהבצל יזהיב. מקררים.
      • 3. שמים תפוחי אדמה בסיר גדול. ממלאים מי ברז מביאים לרתיחה, מבשלים כ-15 דקות בדיוק מרגע הרתיחה שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. מקררים, מקלפים, חותכים תפוחי אדמה לפרוסות, בעובי של חצי ס"מ. את הביצים חותכים בחותכן פרוסות.
      • 4. בפיירקס גבוה משומן היטב בחמאה רכה מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה עליה שכבת פרוסות ביצה קשה מעט בצל מטוגן.
      • 5. מפזרים פרורי חמאה, מלח ופלפל בנדיבות, מסדרים מעל שכבה נוספת באותו הסדר. מסיימים בשכבת תפוחי אדמה (כל המרבה בשכבות הרי זה משובח).
      • 6. מערבבים את השמנת עם חלב ופפריקה יוצקים מעל, אופים כ-35 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -