וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוסקה צמונית עם קישואים תפוחי אדמה בנוסח יווני

שכבות של חצילים, תפוחי אדמה וקישואים עם רוטב עגבניות, עטופים בבשמל. השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" שבתל אביב מראה איך מכינים מוסקה אמיתית, ממש כמו ביוון.

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • למוסקה:
  • 3 חצילים קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים וקלופים בעובי 1 ס"מ
  • 2 קישואים פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות רוטב עגבניות איכותי
  • 6 כפות קמח מצה או פירורי לחם
  • שמן קנולה לשימון הירקות
  • לרוטב בשמל:
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות. משמנים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור כ-30 דקות.
  • 2. מכינים את הבשמל: מחממים בסיר את השמן מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומחזירים ללהבה נמוכה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הגבינה. ממשיכים לערבב עד לקבל קרם עשיר וסמיך.
  • 3. בתבנית מסדרים שכבת תפוחי אדמה, מעליה רוטב עגבניות ומעליו מעט קמח מצה, שכבת קישואים, רוטב עגבניות, מעט קמח מצה וכך ממשיכים עם כל הירקות. מסיימים בתפוחי האדמה.
  • 4. יוצקים את הבשמל מעל הירקות ואופים כ-35 דקות ב-170 מעלות. מקררים מעט ופורסים.
  • תבשיל בשר,חצילים ועגבניות

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

  • מוסקה יוונית

  • רקוט קרומפלי ברוטב שמנת ובצל מטוגן

  • מיני פחזניות עם צ'ילי ופרמזן

  • פשטידת מצות (מינה)

  • אמפנדס בקלי קלות

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • בטטה ווארה

  • סוקו - מאפה פטריות וגבינה

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • אוזני המן עם תרד וגבינות

  • כיסונים מטוגנים במילוי צמחוני

  • ראגו פטריות ועדשים על ברוסקטה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully