וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קלמרי ולחם

באיטליה אוהבים מאוד להשתמש בלחם יבש שנותר מאתמול. ד"ר אלי לנדאו וחיים כהן חושבים שזו ההזדמנות המושלמת לחבר לו קלמרי, עגבניות ואנשובי, כדי להפוך אותו לסלט מפואר.

מתכון מאת: אלי לנדאו וחיים כהן, .

סלט קלמרי בברטי.
סלט קלמרי בברטי

מצרכים למתכון

  • ל–6 סועדים:
  • 1 קילו קלמרי מנוקים וחתוכים לטבעות
  • 500 גרם עגבניות קצוצות לקוביות
  • 1 בצל אדום בינוני פרוס דק?דק
  • 3 פילטים של אנשובי משומר
  • 1 שן שום כתושה
  • קוביות לחם קלויות מ–5–6 פרוסות
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • מן זית
  • לח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים לקערת הגשה את העגבניות, ממליחים קלות ומפלפלים. מוסיפים את הבצל.
  • 2. מקפיצים את הקלמרי 2–3 דקות במחבת גדולה על אש חזקה עם חצי כוס שמן זית ומסירים מהאש.
  • 3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הקלמארי לקערת ההגשה. מכניסים למחבת את האנשובי והשום ומערבבים במזלג עד שהאנשובי נמסים בשמן. מטפטפים מעט מיץ לימון ומערבבים.
  • 4. מוסיפים לקערה את הלחם והפטרוזיליה ומערבבים. יוצקים לקערה את השמן המבושם מהמחבת. מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully