קלמרי על הפלאנצ'ה
מסעדת "הצדף" מתמחה בעיקר בדגים ובפירות ים, ובמתכון הזה ניתן להבין מדוע: הקלמרי שלהם מקבל טיפול עדין, כזה שלא מאפיל על הטעם הנפלא שלו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 200 גרם קלמרי חתוך לטבעות
- 50 גרם זיתים קלמטה
- 3 עגבניות מיובשות
- שוט ציר דגים
- שוט יין לבן
- כף גדושה עריסה
- מעט שמן זית לטיגןן
- 2 שיני שום כתוש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2-3 עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הקלמרי עם מעט שמן זית על הפלאנצ'ה או מחבת.
- 2. לאחר שהקלאמרי מתחיל להתייצב מוסיפים את שאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה ומיץ הלימון.
- 3. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך.
- 4. מוסיפים את הפטרוזיליה והלימון, מורידים מהאש ומגישים.