קלמרי על הפלנצ'ה
עבור חומר גלם מיוחד כמו קלמרי, אי אפשר להסתפק סתם בטחינה. איתן ששון זורק את הקלמרי על הפלנצ'ה הלוהטת, ומכין טחינה שחורה, בעזרת חציל שרוף.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קלמרי שלם טרי בינוני נקיים
- שמן זית
- 1 שן שום קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 כוס עלי נענע
- בצל סגול פרוס
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל גרוס טרי
- לרוטב:
- 2 כוסות טחינה גולמית
- 2 חצילים בלאדי בינוני
- 1/2 שן שום קצוצה
- מלח ופלפל
- מיץ לימון
- מעט מים קרים
אופן ההכנה
- 1. מכינים טחינה שחורה: שורפים חצילים על אש פתוחה וטוחנים במעבד מזון יחד עם הקליפה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומתקנים תיבול.
- 2. מפרידים עשבי תיבול לעלים ומניחים בקערת ערבוב יחד עם שום ובצל.
- 3. מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים לחום גבוה.
- 4. מניחים קלמרי על המחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כדקה וחצי מכל צד עד שמשחים מעט.
- 5. מוציאים את הקלמרי לקערה עם הסלט ומתבלים בלימון ושמן זית.
- 6. מסדרים מעט רוטב במרכז כל צלחת ועליו עורמים את הסלט עם הקלמרי.
- 7. מזלפים על כל המנה מעט שמן זית איכותי.