וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמרי על הפלנצ'ה

עבור חומר גלם מיוחד כמו קלמרי, אי אפשר להסתפק סתם בטחינה. איתן ששון זורק את הקלמרי על הפלנצ'ה הלוהטת, ומכין טחינה שחורה, בעזרת חציל שרוף.

מתכון מאת: איתן ששון, מערכת וואלה

קלמרי על הפלנצ'ה עם טחינה ירוקה. בועז לביא,
קלמרי על הפלנצ'ה עם טחינה ירוקה/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קלמרי שלם טרי בינוני נקיים
  • שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כוס עלי נענע
  • בצל סגול פרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • לרוטב:
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • 2 חצילים בלאדי בינוני
  • 1/2 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל
  • מיץ לימון
  • מעט מים קרים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים טחינה שחורה: שורפים חצילים על אש פתוחה וטוחנים במעבד מזון יחד עם הקליפה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומתקנים תיבול.
  • 2. מפרידים עשבי תיבול לעלים ומניחים בקערת ערבוב יחד עם שום ובצל.
  • 3. מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים לחום גבוה.
  • 4. מניחים קלמרי על המחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כדקה וחצי מכל צד עד שמשחים מעט.
  • 5. מוציאים את הקלמרי לקערה עם הסלט ומתבלים בלימון ושמן זית.
  • 6. מסדרים מעט רוטב במרכז כל צלחת ועליו עורמים את הסלט עם הקלמרי.
  • 7. מזלפים על כל המנה מעט שמן זית איכותי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully