ברוסקטה ים תיכונית
במיוחד עבור ימי הקיץ החמים, השף יוסי שיטרית מכין מנה קלילה של ברוסקטה ים תיכונית, קלה מאוד להכנה. פשוט לוקחים סלמון מעושן ומשלבים אותו עם ממרח ייחודי ושלל הפתעות שבדרך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12 פרוסות בגט קלויות עם שמן זית
- 150 גרם סלמון מעושן
- לממרח:
- 1/2 בצל לבן קצוץ
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 כוס ציר ירקות
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח, פלפל
- לסלט:
- 6 כפות קוביות עגבניות ללא הזרעים
- חופן זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
- 2 כפות עירית
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כף כוסברה קצוצה
- מיץ לימון מחצי לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 3 כפות שעועית לבנה מבושלת
אופן ההכנה
- 1. הכנת קרם השעועית: בסיר מאדים בשמן זית את השום והבצל.
- 2. מוסיפים למחברת את השעועית המבושלת וציר הירקות ומביאים לרתיחה.
- 3. מסננים את השעועית ומעבירים לבלנדר. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים יחד עם השמנת המתוקה.
- 4. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד ומתבלים.
- 5. מרכיבים את הברוסקטה: מורחים על פרוסות הבגט הקלוי ממרח שעועית, מניחים מעט סלמון מעושן מסדרים מעל כף סלט ומגישים.