- 1. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב. מקלפים וקוצצים את הבצל, ומוסיפים לשמן. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל שקוף (לא לתת לו להשחים). מקלפים וקוצצים את שיני השום, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומממשיכים לטגן. אם השום והבצל מראים סימנים ראשונים של השחמה, מנמיכים את הלהבה.
-
- 2. מנקים את הפטריות ופורסים. מוסיפים לסיר עם הבצל והשום, מערבבים, ומטגנים עד שהפטריות מפרישות נוזלים, מצטמקות ונעשות כהות, כ-8-10 דקות.
-
- 3. בינתיים, שוטפים את הזוקיני (לא מקלפים), חוצים לאורך, וכל חצי חוצים שוב לאורך. פורסים לפרוסות בינוניות בעוביין. מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהקישואים מבושלים, אבל עדיין שומרים על פריכות.
-
- 4. מכבים את האש, מוסיפים את השמיר הקצוץ ואת קליפת הלימון המגוררת, מערבבים, מכסים, ונותנים לתבשיל להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר בסיר מכוסה.
-
- 5. מגישים על לחם קלוי. לאחר הקלייה (בגריל או בטוסטר), משפשפים את פני הלחם בשן שום חתוכה. אפשר גם לטפטף מלמעלה כמה טיפות של שמן זית. התבשיל טעים מאוד בטמפרטורת החדר, אבל גם קר מאוד, ישר מהמקרר, וטעמו אפילו משתבח כעבור יום-יומיים.