לחמניות פריקסה אפויות
אבי ביטון בטייק אופ המושלם על הסנדוויץ' הטוניסאי המסורתי, עם לחמניות פריקסה משגעות, שאופים בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (ל 12-15 לחמניות)
- לבצק שמרים:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- להברשה: ביצה
- למילוי:
- 2 קופסאות / שקיות טונה (85 גרם כל אחת)
- 3 כפות לימון כבוש טחון
- 2-3 כפות אריסה (לפי טעמכם האישי)
- 1 תפו"א, מבושל קלוף
- 2 ביצים קשות
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה
- 1. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כשעה.
- 2. קוצצים את תפוח האדמה, הביצה והבצל הירוק, ומערבבים עם הטונה ושאר מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. קורצים מהבצק עיגולים, פותחים אותם עם הידיים או עם מערוך, מניחים כף מהמלית וסוגרים ללחמניות עגולות.
- 4. מתפיחים לחצי שעה נוספת.
- 5. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, או עד שהלחמניות משחימות גם בתחתית.