לחמניות פריקסה אפויות

אבי ביטון בטייק אופ המושלם על הסנדוויץ' הטוניסאי המסורתי, עם לחמניות פריקסה משגעות, שאופים בתנור

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • (ל 12-15 לחמניות)
  • לבצק שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • להברשה: ביצה
  • למילוי:
  • 2 קופסאות / שקיות טונה (85 גרם כל אחת)
  • 3 כפות לימון כבוש טחון
  • 2-3 כפות אריסה (לפי טעמכם האישי)
  • 1 תפו"א, מבושל קלוף
  • 2 ביצים קשות
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כשעה.
  • 2. קוצצים את תפוח האדמה, הביצה והבצל הירוק, ומערבבים עם הטונה ושאר מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. קורצים מהבצק עיגולים, פותחים אותם עם הידיים או עם מערוך, מניחים כף מהמלית וסוגרים ללחמניות עגולות.
  • 4. מתפיחים לחצי שעה נוספת.
  • 5. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, או עד שהלחמניות משחימות גם בתחתית.
  • קציצות טונה עסיסות בכריך

  • מצות תוצרת בית

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

  • חריימה טונה

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • לחם מחבת טיוואני

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • סושי צ'ומאקי עם סלמון ומלפפון

  • בודהה בול סלמון

  • סלמון ואורז בסמטי ברוטב טריאקי

  • אלג'רכ במילוי תמרים ותבלינים

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • לחוח תימני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully