פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סנדוויץ מוסר עם ירקות אנטיפסטי

      לרוב, דגים לא מצליחים למצוא את דרכם אל הסנדוויצ'ים כאן בארץ, אבל השף שאול בן אדרת חושב שזו טעות גדולה. המתכון לקוח מתוך פסטיבל הלימון ב"קימל".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סנדביץ' מוסר ירקות אנטיפסטי ברוטב לימונים כבוש של מסעדת קימל (יח
      סנדביץ' מוסר ירקות אנטיפסטי ברוטב לימונים כבוש של מסעדת קימל (יח"צ)

      מצרכים

      • למנה אחת:
      • 2 פרוסות דקות של חציל
      • 2 פרוסות דקות של זוקיני
      • 1/2 גמבה
      • 2 פרוסות דקות של בטטה
      • 5 כפות שמן זית
      • קבוצת עשבי תיבול: ענף טימין, ענף רוזמרין, ענף זעתר, ענף בזיליקום
      • 2 פילה של דג מוסר 500 ג' כל אחד, מנוקה מעצמות
      • לימונים כבושים:
      • 10 לימונים
      • שמן זית (עד לכיסוי הלימונים בצנצנת)
      • 1 כוס מיץ לימון טרי
      • 1 פלפלון צ'ילי
      • 2 שיני שום
      • 1-5 ענף מרווה (לפי הטעם)
      • הרוטב:
      • 3 כפות לימונים כבושים קצוצים
      • 3 כפות מיץ מלימונים
      • 3 כפות חמאה
      • 2 שיני שום פרוסות

      אופן ההכנה

      • 1. מושחים את הירקות ב-2 כפות שמן הזית, ומכניסים לתנור עם עשבי התיבול והשום ל-5 ד' בחום בינוני.
      • 2. ממלאים את הפילה ב-2 כפות ירקות אנטיפסטי וסוגרים עם הפילה השני, כשהעור כלפי מעלה. מכניסים לתנור חם, על תבנית משומנת ב-3 כפות שמן זית כ-5 דקות על חום גבוה לקבלת צבע.
      • 3. הכנת הלימונים הכבושים: מרתיחים את הלימונים במים להוצאת המרירות כ-10 ד'. מצננים.
      • 4. חותכים את הלימונים לרבעים ולשמיניות ומניחים בצנצנת נקייה. מכסים בשמן זית, ומכניסים לצנצנת את מיץ הלימון, הצ'ילי, השום והמרווה. סוגרים את הצנצנת ומניחים על השיש בטמפ' החדר למשך שבוע לקבלת לימון כבוש מוכן.
      • 5. הכנת הרוטב: מצמצמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב כ-3 דקות לקבלת רוטב קרמי.
      • 6. להגשה: להניח את סנדוויץ' המוסר על צלחת ולשפוך את הרוטב על הדג.

      מתכונים נוספים

      סנדוויץ מוסר עם ירקות אנטיפסטי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -