כריך באנייטו

מקורו של הסנדוויץ' הזה הוא באיטליה, אך כאן הוא עובר טוויסט מסוים, עם שתי ביצים רכות וחומות, המשלימות היטב את הפלפלים הקלויים, את הטונה ואת הבזיל.

מתכון מאת: יוגב גרוס, מערכת וואלה!
ברדסטורי. נמרוד סונדרס
ברדסטורי

מצרכים

  • ל-2 כריכים:
  • 4 פרוסות לחם סיציליאני (בעובי כ- 1.5 ס"מ)
  • 150 גרם שבבי טונה (מסונן היטב)
  • 4 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 2 ביצים קשות
  • 4 פילטים של אנשובי משומר
  • 8 עלי בזיליקום
  • 4 צנוניות, פרוסות דק
  • 10 זיתים שחורים מגולענים
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק מאוד
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1.קולים את הפלפלים בתנור חם מאוד (או מעל להבה), עד שהם משחירים לחלוטין. מעבירים מיד לשקית ואוטמים לכשעה.
  • 2. קולפים את הפלפלים ומנקים מגרעינים. חותכים גס מאוד ומתבלים בכף חומץ בן יין, כף שמן זית ומעט מלח ופלפל, משרים מכוסה כשעתיים.
  • 3. מתבלים את שבבי הטונה בכף מיץ לימון, מעט שמן זית ומעט מלח ופלפל.
  • 4. מטפטפים על פרוסות הלחם מעט שמן זית. מסדרים על פרוסה שכבה אחידה של פלפלים קלויים, מעל מסדרים שבבי טונה, עליהם פרוסות של ביצה קשה ו-2 פילטים של אנשובי.
  • 5. מעטרים בפרוסות צנונית ועלי בזיליקום, וסוגרים בעדינות בפרוסה השנייה.
  • 6. חוזרים על אותן פעולות עם 2 הפרוסות הנוספות. חוצים את הכריכים בעזרת סכין משוננת, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully