וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ארטישוק עם תפוח אדמה ואיולי אנשובי

הסלט הזה עושה שימוש בארטישוק הגמדי, שבו אוכלים הכל, פרט לקוצים העליונים. לארטישוק הגמדי אין גם שערות

מתכון מאת: נדב שרז, מערכת וואלה

מתכוני ארטישוק. נמרוד סונדרס
מתכוני ארטישוק

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 8 ארטישוקים גמדיים טריים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, על קליפתם, חתוכים לקוביות גסות
  • 2 חלמונים
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
  • 1 בצל סגול
  • חופן צלפים בחומץ
  • 6 פילטים של אנשובי משומר באיכות גבוהה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח על אש נמוכה, עד שהם מתרככים, כ-15-20 דקות. נזהרים שלא יתרככו מדי.
  • 2. קוטמים מהארטישוק את הקוצים העליונים, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר עם מי מלח. מבשלים על אש בינונית, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים את הארטישוק במים עוד 5 דקות.
  • 3. לאיולי אנשובי: מכניסים למיקסר 2 חלמונים, מפעילים ל-2 דקות, מוסיפים את הפילטים של האנשובי ומיץ הלימון, ומזלפים באיטיות את שמן הקנולה. לאחר מכן מוסיפים מחצית כמות שמן הזית. מתבלים בפלפל ומעט מלח (זהירות, האנשובי מלוח).
  • 4. חוצים את הבצל, ופורסים לרצועות חצי ירח דקיקות.
  • 5. מכניסים לקערה את הארטישוקים, תפוחי האדמה, הבצל, הצלפים, עלי הפטרוזיליה (אין צורך לקצוץ), מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד.
  • 6. מסדרים את הסלט על צלחת הגשה, ומזלפים מעל איולי אנשובי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully