- 1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח על אש נמוכה, עד שהם מתרככים, כ-15-20 דקות. נזהרים שלא יתרככו מדי.
-
- 2. קוטמים מהארטישוק את הקוצים העליונים, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר עם מי מלח. מבשלים על אש בינונית, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים את הארטישוק במים עוד 5 דקות.
-
- 3. לאיולי אנשובי: מכניסים למיקסר 2 חלמונים, מפעילים ל-2 דקות, מוסיפים את הפילטים של האנשובי ומיץ הלימון, ומזלפים באיטיות את שמן הקנולה. לאחר מכן מוסיפים מחצית כמות שמן הזית. מתבלים בפלפל ומעט מלח (זהירות, האנשובי מלוח).
-
- 4. חוצים את הבצל, ופורסים לרצועות חצי ירח דקיקות.
-
- 5. מכניסים לקערה את הארטישוקים, תפוחי האדמה, הבצל, הצלפים, עלי הפטרוזיליה (אין צורך לקצוץ), מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד.
-
- 6. מסדרים את הסלט על צלחת הגשה, ומזלפים מעל איולי אנשובי.