וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרימפס בשמנת על פסטה שחורה

מנה המגיעה אלינו היישר מדרום איטליה, שם נוהגים להכין את הפסטה עם דיו של תמנונים, מה שמעניק את הצבע למנה. כאן ניתן להסתפק בפסטה שמגיעה שחורה.

מתכון מאת: חגית,hagit@sequoia.co.il

פטוצ'יני שחור. בועז לביא,
פטוצ'יני שחור/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • 750 גר' שרימפסים גדולים
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • ו חב' פסטה שחורה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 תיבולית של אורגנו
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. השרימפס: לקלף את השרימפס, לחרוץ אותם לאורכם ולנקות את הלכלוך המצטבר. לחמם במחבת את החמאה ולטגן את השרימפס עד שהופכים לורדרדים. להוציא לקערה.
  • 2. לאותה המחבת להוסיף את השמנת המתוקה, תיבולית, יין לבן, מלח ופלפל שחור. לצמצם את הרוטב עד שהאלכוהול מתאדה, אך לשים לב לא להרתיח את השמנת. להוסיף את גבינת הפרמזן, להרתיח.
  • 3. הפסטה: לבשל את הפסטה כ-8 דקות במי מלח רותחים. לא לשטוף אותה לאחר הבישול.
  • 4. את הרוטב יש למזוג עם מצקת על הפסטה החמה, ישירות לצלחות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully