פסטה בחמאת אנשובי
אנשובי הוא חומר גלם מפתיע, בעיקר בגלל הטעם הייחודי שלו והמליחות. אורלי פלאי-ברונשטיין מערבבת אותו עם חמאה, ועוטפת איתה פסטה איטלקית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם פסטה
- 50 גרם חמאה
- 5 פילטים קצוצים של אנשובי
- 2 שיני שום קצוצות גס
- 1/2 צ'ילי פרוס
- קליפת לימון מגוררת או קצוצה בסכין
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
- 2. במקביל מחממים חמאה במחבת גדולה ורחבה (אפשר ווק) עם אנשובי ושום, צ'ילי וקליפת לימון עד שהחמאה נמסה.
- 3. מסננים את הפסטה, מעבירים ישירות לתוך המחבת ומערבבים יחד.