פסטה בחמאת עגבניות
חמאה בתוספת עגבניה סחוטה ומלח תענוג צרוף. תוסיפו צ'ילי ועלה מרווה או שניים. התענוג מעמיק. אפשר להוסיף גם שום, בצל או שומר פרוסים דק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם פסטה
- 50 גרם חמאה
- 2 שיני שום קצוצות גס
- מיץ וגרעינים מ-3 עגבניות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- 2 עגבניות קצוצות (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
- 2. במקביל מחממים חמאה במחבת גדולה ורחבה (אפשר ווק) עם שום וכשהיא נמסה מוסיפים מיץ וגרעינים של עגבניות.
- 3. מסננים את הפסטה, מעבירים ישירות לתוך המחבת ומערבבים יחד. מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים מוסיפים עגבניות קצוצות.
- גיוון:
- מוסיפים בצל קצוץ או שומר פרוס דק בשלב המסת החמאה.