מתכונים חמים

רביולי במילוי גבינת עיזים ובטטה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

רביולי (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק פסטה-
  • 2 כוסות קמח דורום (שטיבל מס' 9)
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס שמן זית
  • כף מלח
  • למילוי:
  • 1 בטטה גדולה
  • ½ גליל גבינת פרומעז
  • 50 גר' צנובר גרוס גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה (או 2 חלמונים)
  • לרוטב:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית פריגת תפוזים
  • קורט מוסקט
  • מלח
  • 3 כפות פרמז'ן מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח, מוסיפים מלח ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות.
  • 3. אם הבצק רטוב מידי, מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש, מעט מים.
  • 4. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה.
  • 5. מרדדים עד כמה שניתן ומעבירים במכונת פסטה עד דרגה מספר
  • 6. צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור. מצננים ומרוקנים את התוכן.
  • 7. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים למחית אחידה.
  • 8. על משטח מקומח קלות, מניחים עלה פסטה ארוך ורחב.
  • 9. מברישים בחלמון או בביצה טרופה, ומניחים פסים מהמלית במרחקים שווים.
  • 10. מכסים בעלה פסטה נוסף. מהדקים היטב סביב אזור המלית, משאירים שוליים של בצק וחותכים בעזרת סכין או קורץ, באיזה צורה שבוחרים.
  • 11. מבשלים במים רותחים עם מלח כ 7 דקות.
  • 12. בינתיים מכינים את הרוטב: מביאים את השמנת לרתיחה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מבשלים על אש קטנה 3 דקות ומוסיפים את הרביולי. מבשלים ביחד עוד 2 דקות.
  • 13. מגישים מיד וזורים עוד קצת פרמז'ן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully