חמין מקרוני של חיים כהן
מתכון מתוך התוכנית "אוכל זה כל הסיפור" של השף ניר צוק בהן ליווה 4 שפים אל מחוזות ילדותם
- 30 דקות עבודה
- שלוש שעות סה"כ
- קל להכנה
- 4 סועדים
מצרכים
מצרכים
- 500 גרםמקרוני חבילה אחת
- 1 עוף שלם מפורק
- חופןמלח
- חופןפלפל
- ½ כוסשמן
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים חמין מקרוני של חיים כהן?
- 1מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד שהם מוכנים למחצה
- 2מחממים בסיר שמן, מתבלים את העוף ומזהיבים אותו מכל הצדדים. מניחים אותו בצד
- 3יוצקים את השמן מטיגון העוף על הפסטה ומערבבים היטב את השמן בפסטה
- 4מניחים שכבה דקה מהפסטה בתחתית הסיר, עליה מסדרים את העוף ומוסיפים את שאר הפסטה. מוסיפים 1/3 כוס מים (רצוי מאלו בהם בושלה הפסטה) מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומשאירים את התבשיל על האש לפחות שלוש שעות או על פלטת שבת כל הלילה
- 5טיפ: רוצים גם ביצים חומות? הוסיפו מעל הכל ביצים וכסו את הסיר
בתאבון